Teveseriens status i 2018

KÅKÅ kverulantkatedralen tar for seg teveseriens status anno 2018! Vårens siste temauke retter et spesielt fokus på dystopiske teveserier som Black Mirror, Westworld og Handmades Tale. Vi tar sikte på å både belyse og kverulere rundt hva den moderne teveserien har å tilby mennesket i streamingens tidsalder. Er teveserien den nye romanen, en slags allmennkulturell dannelse 2.0? Er den dystopiske tendensen virkelig samtidens speil, eller er det mer av en kvasi-intellektualisering som spiller på menneskets fascinasjon for spådommer om verdens undergang? 

Stadig mer tid går med til å følge med på forskjellige teveserier. Hvorfor er f eks “binge watching” et mer negativt ladet begrep enn “lesehest”? Er egentlig serieavhengighet noe å skamme seg over når utvalget og kvaliteten er så høy? Og hva med ungdommen? Går all tida foran glo-kassen på bekostning av den klassiske dannelsen, eller kan teveserien langt på vei erstatte litteraturen og på nye måter trigge interessen for f eks politikk og samfunn? Hvilke serie-narrativ er vesentlige å se nærmere på? Hvilke serier kan vi lære noe av, og hvor går veien videre?

Vi inviterer et knippe fagfolk og lekfolk til samtale og diskusjon. Du vil få møte både filmvitere, manusforfattere, serieslaver og forfattere med ulike tilnærminger til den moderne teveseriens status anno 2018.

Kommende arrangementer

KÅKÅ ER STØTTET AV

KÅKÅ HUSVENN

Pin It on Pinterest