Tid: 4. november 2017 14:00

Sted: KÅKÅnomics, Gaffel & Karaffel

Pris: 100/50 for studenter og uføre

Hva koster lykke? Er lykke totalt avhengig av økonomi? Eller er den helt relativ? Hvor ligger lykken begravd? Er det heller genene som bestemmer hvor glade vi kan bli? Eller er det familiesituasjon og helse? Har det skjedd noe i samfunnet de siste ti åra som motvirker effekten av den gode økonomien på vår lykkefølelse?

Kjøp billetter HER!   

Vi har invitert de to i landet som antagelig vet mest om dette til en debatt og samtale.

  • Hallgeir Kvadsheim, siviløkonom og programleder for «Luksusfellen»
  • Ragnhild Bang Nes (ikke bekreftet!), prisvinnende psykolog og lykkeforsker

Programleder er Terje Vallestad, Sting-gründer og bypave.

Hallgeir Kvadsheim har nå i en årrekke hjulpet mennesker som sliter med pengene og lykken, hans kringkasta erfaringer fra teveprogrammet «Luksusfellen» på TV3 har gitt en uovertruffen nærkontakt med enkeltmennesker i utkanten av pengelykke. Ragnhild Bang Nes er på sin side tildelt prisen «Årets nyvinning» for sin lykkeforskning. Hun jobber blant annet med å finne en bedre måte å måle nordmenns lykke på, og berømmes for evnen til å få forskning ut til folk flest. Nes får prisen blant annet for sin innovative forskning på glede, trivsel og livskvalitet. Juryen skriver:

«Gjennom underholdende opptredener for studenter, kommuner, i store media m.m., har hun popularisert og omsatt forskningen sin til praktisk handling for folk flest, fra familier og barnehager til skoler og arbeidsplasser, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.»

Fin det et enkelt supertriks for å kjenne seg rik? Bare være litt nøyere med hvem du sammenligner deg selv med? Hvor rik man føler seg er antagelig ikke særlig avhengig av hvor velstående man er i virkeligheten. Selv om vi nordmenn strør om oss med tusenlapper, føler vi oss faktisk ikke særlig rikere i dag enn vi gjorde for 15 år siden. Ottar Hellevik, som er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo (UiO) og forskningsdirektør ved Markeds- og Mediainstituttet, sier:

«De som føler at de klarer seg godt på lønna si har en tendens til å være mer lykkelig enn dem som ikke gjør det, forteller han. Og dette er temmelig uavhengig av inntekt. Det viktigste ser ut til å være hvor rik man er i forhold til menneskene man sammenligner seg med.»

To be continued lørdag 4 november kl 14.00 i Vinbaren på Gaffel og Karaffel!


HOVEDSPONSORER

                


ANDRE BIDRAGSYTERE

     


ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

Pin It on Pinterest