Tid: 3. november 2017 20:30

Sted: KÅKÅnomics, Vinbaren, Gaffel & Karaffel

Pris: 100/50 for studenter og uføre

Møt den legendariske narkojegeren Øyvind Olsen i samtale med forfatter og humorist Terje Torkildsen, om livet som etterforsker av narkotikakriminalitet, drap, folkemord, grove brudd på menneskerettigheter og korrupsjon på høyt plan. Øyvind Olsen var mentor for Eirik Jensen og mange andre politifolk under cover. Nå kommer han med bok i hard cover.


Kjøp billetter HER!
   

  • Hvordan er egentlig forbindelsen mellom narkotikasmugling, våpenhandel og bruk av terror for å destabilisere regimer og regjeringer?
  • Hvordan har store økonomiske aktører vært innblandet i narkotikaøkonomien?
  • Hva er det som driver mennesker til å begå bestialske handlinger mot sine nærmeste, mot sitt land og mot verdensfreden?
  • Hvilke fristelser står lovens utøvere stadig står overfor i bestrebelsene etter å komme til bunns i slike kriminalsaker, hvor ulovlige snarveier kan virke forlokkende?
  • Hvilke små, egennyttige interesser ligger ofte bak store økonomiske konflikter vi blir kjent med gjennom massemedia?

Dette er noen av spørsmålene du kan risikere å få svar på denne kvelden.

Øyvind Olsen er født i Stavanger, men bor på hemmelig adresse i utlandet. Øyvind Olsen rullet opp store narkotikasaker i inn- og utland da heroinen inntok norske gatemiljøer på 80-tallet. Han har vært gissel hos Taliban, etterforsket massemord i Afghanistan, var den som lærte opp norsk politi i under cover-arbeid (Olsen lærte også opp den etter hvert famøse Eirik Jensen) og han har fått drapstrusler. Han har løst en rekke internasjonale narkotikasaker og han har reddet en uskyldig, norsk jente som havnet i fengsel i Pakistan m.m.

I boka En narkojegers bekjennelser får leseren innsyn i et etterforskerliv i narkoverden uten sidestykke. Til slutt kommer likevel kampen mot narkotikasmugling enda tettere på, når hans egen sønn blir tatt med flere kilo stoff i bagasjen. Olsen har skrevet boka sammen med Arild Moldstad, den gis ut på CappelenDamm.

Merkelig nok har Stavangers egen byoriginal, Lenden, spilt en rolle i Olsens liv. Øyvind Olsen har gode minner fra tiden med Lenden, som han kjente godt og som var en slags mentor. Olsen skriver bl.a. at ”minner dukker stadig opp, ikke minst når jeg er i en knipe. Fra ham lærte jeg tidlig å ta valg, å forstå meg på livets sanne verdier, stå opp tidlig og være bånn ærlig. Urettferdighet og forskjellsbehandling ble for meg grove skjellsord.”

Terje Torkildsen er kjent som forfatter, skuespiller, komiker og miljøverner.

 

HOVEDSPONSORER

 

                


ANDRE BIDRAGSYTERE

     


ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

Pin It on Pinterest