Kjøp billett TORSDAG 2. APR, KL. 19:00 Kåkå kverulantkatedralen, Sting Nere KR

AVLYST! Hva skjedde med den arabiske våren?

Torsdag 2. april
19:00
Arrangementet foregår på engelsk!

I år er det 10 år siden den arabiske våren, der det var store demonstrasjoner i mange land og regimene i Tunisia, Egypt, Libya og Jemen ble styrtet. Med unntak av Tunisia, maktet ikke demonstrantene å få gjennom demokratiske endringer.

Hva gikk galt? Og hvilke muligheter har fremtidige demokratiske revolusjoner i Midtøsten?

Innleder er forfatter, menneskerettighetsaktivist og Civita-tilknyttede Iyad El-Baghdadi. Iyad var en av aktivistene som ledet an under den arabiske våren, med millioner av følgere på sosiale medier. Han flyktet fra De forente arabiske emirater og fikk asyl i Norge i 2015. I fjor kom han under PST-beskyttelse etter at CIA hadde advart ham mot trusler fra Saudi-Arabia. Iyad var en god venn av den drepte journalisten Jamal Khashoggi og hadde uttrykt seg kritisk om det saudi-arabiske regimet. Med base i Norge har Iyad blitt en ledende talsperson for demokratiske endringer i den arabiske verden og publiserer regelmessig i internasjonale medier som Washington Post og New York Times.

I kveldens møte vil Iyad dele sine tanker om den arabiske våren og fremtidsmulighetene for regionen. Samtalen vil bli ledet av rådgiver i Civita, Eirik Løkke, og vil foregå på engelsk.

Arrangør: Civita i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen