FREDAG 2. MAR, KL. 20:00 KÅKÅ kverulantkatedralen
STUDENT/UFØRE: KR 75 INK. AVGIFT
Aftenbladkortet: KR 100 INK. AVGIFT
Foredrag + debatt STUDENT/UFØRE: KR 100 INK. AVGIFT
Aftenbladkortet FOREDAG + DEBATT: KR 150 INK. AVGIFT
ORDINÆR: KR 150 INK. AVGIFT
Foredrag + debatt ORDINÆR: KR 200 INK. AVGIFT
Kjøp billett

«Debatt om desinformasjon, fake news og hva vi må gjøre»

Peter Pomerantsev har dessverre snødd inne i London. I stedet stiller Øystein Bogen som innleder til debatten. TV2-reporteren med lang erfaring som Russland-ekspert er ute med fersk bok om «Russlands hemmelige krig mot Vesten». Med utgangspunkt i boka og lang research på den nye hybrid- og informasjonskrigen vil debatten beskrive effektene av de nye grenseløse hersketeknikkene – trolling, fake news, storskala hetsing og desinformasjon osv – som er muliggjort gjennom Internett og ny teknologi. Debatten vil avrundes med å se nærmere på hva som kan gjøres av politikerne, i pressen, hos etterretningen og i forsvaret for å motvirke de faretruende konsekvensene på offentlighet og internasjonalt samfunn.

Lenke til anmeldelse:

https://www.vg.no/rampelys/bok/i/A2Lbjn/putin-avkledd-bokanmeldelse-oeystein-bogen-russlands-hemmelige-krig-mot-vesten

Er også Norge under angrep eller involvert i informasjonskrigen? Vi siterer vaskeseddelen på Øystein Bogens aktuelle bok, «Russlands hemmelige krig mot vesten»: «Russerne fører en hemmelig krig mot Vesten; den likner ikke på krigene vi kjenner fra før. Ved hjelp av spioner, statsansatte hackere, organiserte kriminelle, milliarder oljedollar og iskald kynisme forsøker Vladimir Putin å bryte ned vestlige demokratier gjennom destabilisering og uro. Vi så det under den amerikanske valgkampen, men også Norge og andre europeiske land er under angrep.»

Vi ser også frem til Geir Hågen Karlsens debattbidrag til forståelse om Norges utfordringer.

Deltagere i debatten:

Jessikka Aro, finsk gravejournalist som bl.a. har avslørt Putins trollfabrikk «Internet Research Agency» i St. Petersburg

Geir Hågen Karlsen, ekspert på propaganda og psykologisk krigføring ved Forsvarets stabsskole

Øystein Bogen, TV2-reporter om Russland, dokumentarfilmskaper og forfatter av «Putin og jeg» og aktuell med ny bok om «Russlands hemmelige krig mot vesten».

Ordstyrer er Harald Birkevold, journalist og kommentator Aftenbladet.

NB! Kl. 18 samme kveld holder Jessikka Aro et foredrag, etterfulgt av en samtale mellom med Hilde Sandvik, sjefredaktør for det nordiske prosjektet Broenxyz. Se eget oppslag. Rabattert billetter for full pakke = foredrag + debatt!

Vel møtt til en særdeles viktig internasjonal kveld på KÅKÅ!

Arrangementet er en del av temauka «De nye hersketeknikkene».

Ad hominem (ta mannen i stedet for ballen) synes å florere på sosiale medier, hets og hatretorikk fra gud og hvermann, sammen med alle slag av stråmannsargumentasjon. Åpne dører slås inn og slamres med døgnet rundt. Moralisme og puritanisme synes så ha fått en ny vår. Hvordan påvirkes presse og offentlig debatt av de nye sosiale mediene? Hvilke hersketeknikker er mest dominerende i 2018? Hvor mye makt flytter de? Hvilke råd fins eventuelt mot hersketeknikker? Kan bruk av hersketeknikker tvert imot være av det gode? Fins det gode hersketeknikker? Florerer hersketeknikkene også i dagliglivet, på arbeidsplassen, i parforholdet og i familien? #metoo har påvist mannlige hersketeknikker som går over i ren trakassering og vold, men kommer #metoo selv også med former for hersketetknikk? Hva gjør alle disse hersketeknikkene med den offentlige samtalen og bildet av oss selv som mennesker og samfunn?