Kjøp billett ONSDAG 14. APR, KL. 19:00 Digitalt arrangement KR

Debatt om rusreformen!

Debatt om rusreformen! «KÅKÅ valg 2021»

TID: Onsdag 14. april kl. 19:00 – 20:30

NB! KUN DIGITALT ARRANGEMENT! TILGANG TIL STREAM FÅR DU HER:

https://vimeo.com/523771053

Regjeringens forslag til rusreform argumenterer for at straff ikke virker mot bruk av ulovlige rusmidler. Nå skal ungdom bli innkalt til en samtale med kommuneansatte mens rusmisbrukerne skal få være i fred. Hvilke signaler sender det til ungdommen at politiet ikke lenger kan være "harde i klypa"? Er dette første steg på veien mot en mer liberal ruspolitikk? Hvordan kan motstanderne mot reformen argumentere for fortsatt straff når all tilgjengelig forskning viser at straff ikke virker?

Da helseminister Bent Høie la frem forslag til rusreform, kalte han den spøkefullt for "Lex Knutsen", etter mangeårig forkjemper for reformen, Arild Knutsen. Knutsen leder Foreningen for human narkotikapolitikk, og har i årevis kjempet for at rusmisbrukere skal bli behandlet som pasienter og ikke som kriminelle.

Innledningsvis vil Knutsen fortelle om hvorfor og hvordan han arbeidet for denne reformen, og hva han tror den vil bety om den blir vedtatt. Videre vil Aksel Braanen Sterri redegjøre for hvorfor han mener reformen ikke går langt nok, og hvilket alternativ han hadde sett for seg.

Deretter debatt mellom Iselin Nybø, næringsminister og 1. kandidat for Rogaland Venstre, og Pål Morten Borgli, Frps 4. kandidat og varaordfører i Sandnes. Borgli og Frp er uttalte motstandere av reformen, mens Venstre lenge har vært forkjempere for en rusreform og har vært pådrivere for denne i regjering. Innspill fra Knutsen og Braanen Sterri underveis i debatten.

Programleder er Trond Birkedal, gjesteredaktør for «KÅKÅ Valg 2021».

Deltakere:
– Arild Knutsen, leder Foreningen for human narkotikapolitikk
– Aksel Braanen Sterri, postdoktor ved University of Oxford og OsloMet
– Iselin Nybø, næringsminister og førstekandidat for Rogaland Venstre
– Pål Morten Borgli, varaordfører i Sandnes og fjerdekandidat for Frp.

Foto kredits:
Aksel Braanen Sterri – Foto: Matthis Kleeb Solheim
Arild Knutsen – Foto: Morten Lauveng
Iselin Nybø – Foto: Marte Garmann