Kjøp billett FREDAG 23. OKT, KL. 20:00 Festsalen Gaffel & Karaffel

Utsolgt
Den store vannkraftdebatten!

Den store vannkraftdebatten!

Denne sommeren har det pågått en kraftfull meningsutveksling om vannkraft i mediene. Det hele startet i Aftenposten med en kronikk av professor Terje Tvedt den 3 juni, med tittelen: «Vannlandet som gikk over bekken etter vind», hvor ingressen spør: «Europas vannland nummer én subsidierer importert vindkraftteknologi fremfor å utvikle mer effektiv vannkraft. Finnes det noen rasjonelle argumenter for det?» 11 juni svarte Norges vassdrags- og energidirektør, Kjetil Lund, at Tvedt «misforstår det norske kraftsystemet», før han seinere føyet «flere misforståelser» til Tvedts argumentasjon for vannkraft versus vindkraft. Tvedt fastholder at den norske staten ikke har gjort nok for å utrede vannkraftens potensial, mens vindkraft får egen stortingsmelding («Vindkraft på land») lagt frem i sommer, som insisterer på at det er vindkraft som «utgjør det største potensialet for ny fornybar kraftproduksjon i Norge». De er begge heldigvis tilstede på KÅKÅnomics dette året, og tar debatten videre in persona her i Stavanger. Vi tror dette fort blir en skarp og sjenerøs samtale om et svært viktig valg som Norge skal ta de neste årene – om hvordan vår egen kraftpakke skal se ut i framtida. 

Tid: Fredag 23. oktober kl. 20:00 – 21:00
Gaffel og karaffel, Festsalen
Inngang 150 / 75 / 20

Deltagere:

– Terje Tvedt, historiker, professor, forfatter og filmskaper, bl.a. om «Vannets historie».

– Kjetil Lund, direktør Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Programleder er Tom Hetland, historiker og politisk kommentator, tidl sjefredaktør Aftenbladet.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no