Kjøp billett LØRDAG 24. OKT, KL. 15:00 Bankettsalen Hotel Victoria
Ordinær: KR 150 INK. AVGIFT
Student: KR 75 INK. AVGIFT
Med festivalpass (maks 1 billett pr pass): KR 20 INK. AVGIFT
Deltaker/samarbeidspartner/frivillig: KR 0 INK. AVGIFT

Få billetter
Er vi alle markedsmennesker?

Er vi alle markedsmennesker?

Hvor mye marked er det i et menneske? Stadig mer av livene våre synes å handle om kjøp og salg. Tech-gigantene har de siste åra tjent milliarder på å gjøre vår personlige informasjon til kommersielle varer. Gjennom datingtjenester som Tinder blir vi kunder på et sjekkemarked, der vi selger oss selv best mulig for å kunne shoppe den riktige partneren. Offentlig sektor er i stor del blitt underlagt markedets prinsipper. Vi møter velferdsstaten oftere som brukere av offentlige tjenester enn som borgere i et demokratisk samfunn.

Men er vi født til å være markedsmennesker? Maksimerer vi alltid nytte? Velger vi alltid konkurranse foran samarbeid? Har vi laget et samfunn som daglig gjenskaper for mye av oss i markedets bilde?

Tid: Lørdag 24. oktober kl. 15:00 – 16:00
Bankettsalen, Victoria Hotel
Inngang 150 / 75 / 20

Innledning ved Ola Innset, historiker, kommentator og forfatter med to aktuelle bøker i høst: «Markedsvendingen. Nyliberalismens historie i Norge» og «Markedsmennesker – hvordan mennesket blir forsøkt gjenskapt i markedets bilde», sammen med Oscar Dybedahl, Mímír Kristjánsson og Sigurd Hverven. Innset har tidl vunnet History of Economics Societys Dorfman-pris for avhandlingen som resulterte i boka «Reinventing Liberalism».

Deltagere:
– Ebba Boye, samfunnsøkonom og tidl leder av Rethinking Economics Norge
– Trond Birkedal, politisk kommentator og liberalist
– Ola Kvaløy, samfunnsøkonom HH UiS

Programleder er Thomas Giertsen, stand-up komiker, humorist, produsent og skuespiller som er interessert i politisk økonomi.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19

– KÅKÅnomics følger til enhver tid Helsedirektoratets retningslinjer for tilfredsstillende avvikling av kulturarrangement.
– Pga behovet for smittesporing må du kjøpe billett på forhånd.
– Billettene må være registrert med fullt navn og kontaktinfo til den som skal bruke billetten. Dette registrerer du i Linticket ved billettkjøp.
– Pga Covid-19 og gjeldende smittevernregler må du med festivalpass allikevel reservere plass til det enkelte arrangement som du planlegger å delta på. Se etter billettkategori «Med festivalpass» på salgssiden til det enkelte arrangement.
– Festivalpasset er personlig, og kan ikke brukes til å kjøpe flere enn én billett i kategori «Med festivalpass».
– 1-metersregelen gjør at KÅKÅnomics 2020 har redusert publikumskapasitet. Vis hensyn, hold avstand, og vask hendene hyppig og grundig.
– Det kan forekomme enkelte endringer i programmet pga COVID-19, som ikke vil bli kompensert for. Ved avlysning vil billettkjøpere få tilbud om refusjon.

Programmet slippes fortløpende på www.kknomics.no