Kjøp billett FREDAG 14. FEB, KL. 20:00 Bokhuset KR 225/112,50

Øyvind Rimbereid / Erlend O. Nødtvedt / Anders Hana

Øyvind Rimbereid / Erlend O. Nødtvedt / Anders Hana

Fredag 14. februar kl. 20 på Bokhuset – DØRENE ÅPNER 19:00!

ORDINÆR 225/ STUDENT 112,50

HALV PRIS MED KÅKÅ-Sesongkort!

Møt to av Norges mest feirede og vitale poeter til samtale og tonsatt opplesningsduell med utgangspunkt i Rimbereids Jimmen og Nødtvedts siste bok Slekter.

Hør forfatterne diskutere sin poetiske praksis, med utgangspunkt i en felles interesse for folkloristikk, ny poesi og eldre former, og hva vi kan hente i et slikt møte.

Kvelden byr dessuten på en aldri så liten verdenspremiere, da de eminente vestlandspoetene for første gang opptrer sammen med musiker og multi-instrumentalist Anders Hana.

Øyvind Rimbereid markerte seg raskt som en av de tydeligste, mest originale og utfordrende stemmene i norsk samtidslyrikk. Forfatterens språkbevissthet byr på skarpe refleksjoner og nøyaktige sansninger. For sine diktsamlinger har han blitt hedret med en rekke priser, og i 2008 ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris for samlingen Herbarium, som samme år også vant Brageprisen. I 2010 ble han hedret med Doblougprisen, og ble på nytt nominert til Nordisk Råds litteraturpris for samlingen Jimmen (2011). Rimbereid er tildelt Kritikerprisen for Solaris korrigert (2004) og Orgelsjøen (2013), og er med det eneste lyriker som har mottatt Kritikerprisen to ganger. Av Rimbereids siste utgivelser er: Hvit hare, grå hare, svart. (Dikt 2019), Lenis plassar. (Et dikt 2017) og Lovene. Dikt 2015.

Erlend O. Nødtvedt debuterte med diktsamlingen Harudes i 2008. Siden har han utgitt diktsamlingene Bergens beskrivelse (2011) og Trollsuiten (2014), romanen Vestlandet (2017). Hans siste bok er Slekter. Nødtvedt er ansett som en av sin generasjons mest sentrale lyrikere, og har begeistret anmelderne. Nødtvedts lyrikk har en særegen energisk, vilter og besvergende form som har brakt noe nytt inn i norsk poesi. For diktsamlingene har han vunnet priser som Ung Poesi-prisen i 2008, Bergensprisen i 2011, Bjørnsonstipendet i 2012, Bokhandlerforeningens forfatterstipend i 2015 og Premio Ostana i 2017. Høsten 2017 ga Nødtvedt ut sin første roman «Vestlandet». Den er blant annet blitt omtalt som “en praktfull ode til Vestlandet” og “rein fest og sælebot”.

Anders Hana er en norsk musiker, gitarist og multi-instrumentalist fra Stavanger, kjent fra flere plateutgivelser. I 2003 etablerte han dessuten Jazzuken og drev jazzklubben på Café Sting i tre år. Han har turnért og gjort innspillinger med musikere som blant andre Mats Gustafsson, Morten J. Olsen og bandet Moha, Ultralyd og Hakj med Kjetil Møster, Kjetil D. Brandsdal og bandet Noxagt, trioen Morthana med Olsen, Hana og Andrew D’Angelo, Paal Nilssen-Love, Per Zanussi og Børge Fjordheim. Hana har også spilt og turnert med Jaga Jazzist. Han arrangerer for tiden konsertserien Gorrlaus på RIMI/IMIR Scenekunst i Stavanger Øst, hvor han presenterer tradisjonell folkemusikk, samt musikk som med tonalitet og rytmiske elementer fra folkemusikk skaper noe nytt. Denne fredagskvelden på Bokhuset trakterer han gitarer, langeleik, munnharpe, med mer.

Salg av øl, vin og kaffe.

Arrangør: Bokhuset i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen

Fredagskveld på Bokhuset er et nytt konsept med utspring i miljøet rundt Bokhuset og KÅKÅ kverulantkatedralen. Programrådet for arrangementsrekken i 2020 består av Iselin Kleppestø Thorsen, redaktør i Hertervig Forlag på Bokhuset, forlegger Eirik Bø fra Pelikanen Forlag, og Birk Florian Fischer Magnussen, programsjef i KÅKÅ kverulantkatedralen. Følg med på www.facebook.com/bokhuset/ og www.facebook.com/kverulantkatedralen for flere kvelder som denne!