Kjøp billett FREDAG 23. NOV, KL. 18:00 Kåkå kverulantkatedralen, Sting Nere
Vanlig: KR 100 INK. AVGIFT
Student/ufør: KR 50 INK. AVGIFT

«Hva er meningen med arbeid – og fritid?»

«Hva er meningen med arbeid – og fritid?»

Filosofi på KÅKÅ: Anders Fogh Jensen om «Pseudoarbejde»

Foredrag om hvorfor vi har det så travelt og hvorfor vi arbeider så mye, og hva vi kan og bør gjøre med det, ved Anders Fogh Jensen, dansk filosof og forfatter, i år ute med boka «Pseudoarbejde» sammen med den danske antropologen Dennis Nørmark.

Kommentarer ved Sven Egil Omdal og Ingeborg Eliassen, forfattere og journalister, Bragepris-nominert for sin siste bok «Borgerlønn. Ideen som endrer spillet».

Vi har det alle travelt, men hva har vi det travelt med? Aldri har vi brukt vår tid på flere overflødige ting enn i dag. Basert på intervju, statistikk og forskning zoomer foredraget skarpt inn på alle de overflødige oppgavene vi fyller arbeidstid og fritid med. Alle de møter, rapporter, e-poster, registreringer, PowerPoint-presentasjoner, målinger, policies og andre selvoppfunne arbeidsoppgaver, som forhindrer oss i å gjøre våre reelle arbeidsoppgaver eller få mer fritid og et bedre liv. Vær beredt på innsikt i alt det meningsløse vi fyller hverandres tid med, og de forholdsvis enkle grep medarbeidere og ledere kan innføre for å gjøre noe med det. Det krever bl.a. at vi gjør opp med arven fra industrisamfunnet om at arbeid skal belønnes per tid og at vi tenker over hva som er viktig her i livet.

Filosofen Anders Fogh Jensen og antropologen Dennis Nørmarks bok er et oppgjør med det de kaller et av vår tids største tabuer: pseudoarbeidet. Eller idiotarbeidet. Bullshitjobs, slik antropologen David Graeber har kalt det. Hva er meningen med arbeid? Kan vi fjerne det overflødige arbeidet? Kan vi bli mer frie og få et bedre liv – selv i vår tid?