Kjøp billett LØRDAG 3. MAR, KL. 14:00 KÅKÅ kverulantkatedralen
STUDENT/UFØRE: KR 50 INK. AVGIFT
ORDINÆR: KR 100 INK. AVGIFT

«Hva skjer om hatretorikk, hets og trusler normaliseres?»

Alt spres fortere på sosiale medier, ikke minst hat og hets, som deretter gjerne synliggjøres i de tradisjonelle mediene. Er offentlighet og allmenn dannelse rett og slett truet? Hva kan gjøres for å stanse utviklingen? Hvem kan gjøre noe med det?

«Mange som ønsker en saklig debatt opplever at den blir møtt med så mye hatefulle ytringer og negativitet at man synes det er enklere å la være å delta», sa likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til NRK her om dagen. Hun la til: «Det er veldig alvorlig. Nettet er en av de viktigste arenaene for debatt i Norge. At folk trekker seg vekk fra dette gir oss en dårligere debatt og er et demokratisk problem.»

Deltagere:

Hilde Sandvik, redaktør av Broenxyz og forfatter av bok om hersketeknikker

Eivind Trædal, statsviter og politiker

Brynjar Meling, advokat og samfunnsdebattant

Ordstyrer er Kristin Aalen, journalist og redaktør av kulturkritikk.no

Arrangementet er en del av temauka «De nye hersketeknikkene».

Ad hominem (ta mannen i stedet for ballen) synes å florere på sosiale medier, hets og hatretorikk fra gud og hvermann, sammen med alle slag av stråmannsargumentasjon. Åpne dører slås inn og slamres med døgnet rundt. Moralisme og puritanisme synes så ha fått en ny vår. Hvordan påvirkes presse og offentlig debatt av de nye sosiale mediene? Hvilke hersketeknikker er mest dominerende i 2018? Hvor mye makt flytter de? Hvilke råd fins eventuelt mot hersketeknikker? Kan bruk av hersketeknikker tvert imot være av det gode? Fins det gode hersketeknikker? Florerer hersketeknikkene også i dagliglivet, på arbeidsplassen, i parforholdet og i familien? #metoo har påvist mannlige hersketeknikker som går over i ren trakassering og vold, men kommer #metoo selv også med former for hersketetknikk? Hva gjør alle disse hersketeknikkene med den offentlige samtalen og bildet av oss selv som mennesker og samfunn?