Kjøp billett FREDAG 2. NOV, KL. 18:00 Kåkå kverulantkatedralen, Sting Nere
ORDINÆR: KR 150 INK. AVGIFT
ORDINÆR 2 DAGER: KR 250 INK. AVGIFT
STUDENTER/UFØRE: KR 75 INK. AVGIFT
STUDENTER/UFØRE 2 DAGER: KR 125 INK. AVGIFT

Iggy Pop – 3 timer rockehistorie!

David Bowie og Iggy Pop! Over 2 dager byr KÅKÅ på 6 timer gylden rockehistorie!

1-2 november kommer den danske forfatteren og musikkeksperten Jan Poulsen til KÅKÅ for å hylle og fortelle om David Bowie og Iggy Pop. Få med deg begge disse 3-timer lange festforedragene til en rabattert pris! Vi garanterer optimal tilgang til vesentlig rockehistorie.

Ordinær pris kr 150 per dag, og 250 for begge. Student: 75/125 for begge.

Fredag 2. november:

IGGY POP

Den enes død, den annens brød, heter det. Med David Bowies uventede død eksploderte interessen igjen, også for Iggy Pop; ikke minst fordi han var den venn og samarbeidspartner Bowie var tettest på i noen av sine største øyeblikk, bl.a. Berlin-årene, hvor de delte leilighet i den tyske storbyen. Iggy Pop er på ingen måte et haleheng til Bowie, men heller et av Bowies forbilder fra 1960-årene, hvor Iggy revolusjonerte rockescenen med noen uforsonlige LP’er og en temmelig utagerende og selvdestruktiv sceneopptreden. Iggy fins i Ziggy.
Iggy Pop er kanskje innbegrepet av hardcore rock’n’roll, pønkens rette gudfar, når han kravler rundt på alle fire på scenen eller hopper ut til publikum. Men Pop en er også en intellektuell og kulturelt vidtfavnende personlighet. Hans fargesterke karriere er mer enn 50 år lang, fra platedebut i 1965 til hans seneste utspill med Underworld sommeren 2018. Iggy Pop har turnert nonstop i 40 år og gjort tilsammen 70 konserter bare i Skandinavia, hvor han ikke bare har et særdeles stort og dedikert publikum, men også sine røtter: Hans mormor var norsk, morfar dansk, og hans far ble adoptert av svensker.

Den danske kulturjournalist og forfatter Jan Poulsen har møtt Iggy Pop flere ganger og kommer til KÅKÅ kverulantkatedralen i Stavanger den 1.-2. november 2018. Den kritikerroste boka ”Iggy Pop. En overlever” kom på dansk i 2017. Den inneholder også et intervju med Michel Houellebecq, som i 2016 samarbeidet med Iggy Pop om dokumentarfilmen ”To stay alive: a method”, basert på et essay av Houellebecq fra 1991.

6 timer sentral rockehistorie på to dager, altså. Den første kvelden forteller Poulsen om tusenkunstneren Bowies liv og binder sløyfe på en lang og fantastisk karriere uten sidestykke, mens han den andre kvelden byr på The Godfather of Punk’s usedvanlige liv og virke, for ikke å glemme alt om hans skandinaviske røtter, inkludert de norske.

When you rock’n’roll with me, no one else I’d rather be!

Vær velkommen!