Kjøp billett TORSDAG 19. SEP, KL. 19:00 Kåkå kverulantkatedralen, Sting Nere KR 150/100/20

Kroppens slagmark – om menn og vold

I litteraturen og i populærkulturen møter vi sterke mannlige helter som gjennomgår blodige transformasjoner fra svekling til formfullendt kriger. I verdenspolitikken sitter det til enhver tid en mann og klør i avtrekkeren under påskudd av å være sterk og handlekraftig, samtidig som survival of the fittest-begrepet blir brukt av unge gutter for å skille klinten fra hveten en sein natt på torget i en gjennomsnittlig norsk by.

Vi har invitert et sterkt panel for å diskutere hva som egentlig er greia med menn og vold. Det vil blant annet handle om voldens språk, voldens nødvendighet og drivkraft, partnervold, unge menn i opprør, materiell vold i litteraturen og i livet. Finnes det noe slikt som konstruktiv og løsningsorientert vold i vår tid?

Med forfatterne Bård Torgersen og Arne Svingen som begge skriver om menn og vold i sine nye romaner Lengter knuser slår og Alt jeg skylder deg er juling, og psykologispesialist Per Isdal fra Stiftelsen Alternativ til Vold. Programleder er Liv Gulbrandsen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Kapittel og KÅKÅ kverulantkatedralen.

Kapittel 2019 foregår fra 18. – 22. september med hovedtemaet KROPP.