Kjøp billett ONSDAG 28. FEB, KL. 18:30 KÅKÅ kverulantkatedralen
Student/uføre: KR 50 INK. AVGIFT
Foredrag + debatt STUDENT/UFØRE: KR 75 INK. AVGIFT
Ordinær: KR 100 INK. AVGIFT
Foredrag + debatt ORDINÆR: KR 150 INK. AVGIFT

«Nyttige og nådeløse hersketeknikker» Foredrag av Sigrid Sollund

Foredrag av Sigrid Sollund, forfatter av den ferske boka «Hersketeknikker. Nyttige og nådeløse», journalist i NRK og programleder i Dagsnytt18.

«Lær deg hersketeknikkene, så slipper du å bli tråkket på». Dette i følge vaskeseddelen til den nye boka om hersketeknikker fra Sigrid Sollund. Videre heter det at «Hersketeknikker flytter makt. De kan være nyttige, men også nådeløse. Uansett er det smart å kjenne til dem om du ønsker å bruke dem selv, eller om du vil beskytte deg mot dem.»

Som programleder i NRKs debattprogram Dagsnytt 18 ser Sigrid Sollund hersketeknikker i full utfoldelse hver dag. Hennes gode bok forteller oss at hersketeknikker finnes, og ikke bare i den politiske debatten. De brukes like gjerne på arbeidsplassen som i parforholdet, mellom foreldre og barn, i forhandlinger og i venneflokken. Gjennom å vise til eksempler fra disse ulike arenaene, finner forfatteren mønstrene for oss, som hun beskriver med både kløkt og vidd i boka. Sigrid Sollund har med sitt svært aktuelle foredrag møtt fulle hus over det ganske land. I kveld møter du henne på KÅKÅ.

NB! Samme kveld kl. 20 blir det debatt under overskriften «Hvordan skal vi debattere (herskefritt) i 2018?» Se eget oppslag for mer informasjon og billetter til dette arrangementet. Rabatterte billetter for full pakke = foredrag + debatt!

Foredraget er en del av temauka «De nye hersketeknikkene» på KÅKÅ kverulantkatedralen.

Om temauka «De nye hersketeknikkene»

Er framing og underliggende narrativ for å kuppe virkeligheten blitt en større utfordring for den offentlige samtalen i 2018? Ad hominem (ta mannen i stedet for ballen) synes å være hovedøvelse på sosiale medier, hets og hatretorikk fra gud og hvermann, stråmenn og stråkvinner overalt. Åpne dører slås inn og slamres med døgnet rundt. Moralisme og puritanisme synes så ha fått en ny vår. Hvordan påvirkes presse og offentlig debatt av de nye sosiale mediene? Hvilke hersketeknikker er mest dominerende i 2018? Hvor mye makt flytter de? Hvilke råd fins eventuelt mot hersketeknikker? Kan bruk av hersketeknikker tvert imot være av det gode? Fins det gode hersketeknikker? Florerer hersketeknikkene også i dagliglivet, på arbeidsplassen, i parforholdet og i familien? #metoo har påvist mannlige hersketeknikker som går over i ren trakassering og vold, men kommer #metoo selv også med former for hersketetknikk? Hva gjør alle disse hersketeknikkene med den offentlige samtalen og bildet av oss selv som mennesker og samfunn?