Kjøp billett TORSDAG 12. NOV, KL. 19:00 Påfyll

Utsolgt
Prosalong: Foredrag med Erika Fatland

Prosalong: Foredrag med Erika Fatland om boka Høyt

Torsdag 12. november kl. 19
KÅKÅ kverulantkatedralen (Påfyll), Kirkegata 36, 2. etasje
150/75 – Gratis inngang for NFFO-medlemmer (gratisbillett MÅ hentes ut på forhånd)

Forfatter og sosialantropolog Erika Fatland har fått et stort publikum med sine bøker Sovjetistan og Grensen – en reise rundt Russland. I høst kommer hun med Høyt, en reiseskildring fra Himalaya. Nå gjester hun Prosalong i regi av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og redegjør for research, metode og faglige utfordringer med å skrive om en fjellkjede som bukter seg gjennom fem svært ulike land.

Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner. Utallige språk og vidt forskjellige kulturer lever i de bortgjemte fjelldalene. Modernitet og tradisjon støter sammen mens stormaktene kjemper om innflytelse. Fjellklatrere strever på vei opp mot Mount Everest, andre reisende er på åndelig søken til buddhistiske klostre. Men hvor mye vet vi om menneskene som bor i Himalaya?

Fatland lar oss møte dem på nært hold og tar oss med på en svimlende reise i høyden, gjennom utrolige landskap og dramatisk, ukjent verdenshistorie – helt frem til dagens brennbare konflikter.

Etter foredraget med Erika Fatland blir det åpning for spørsmål fra salen. Kveldens moderator er Kristin Aalen, journalist og kritiker på kulturkritikk.no

Arrangør: NFFO i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen