Kjøp billett ONSDAG 30. SEP, KL. 19:00 Påfyll
Ordinær: KR 150 INK. AVGIFT
Student: KR 75 INK. AVGIFT
NFFO-medlem: hent ut gratisbillett!: KR 0 INK. AVGIFT

Få billetter
PROSALONG: Foredrag med Sven Egil Omdal

Norges-historien sett fra Stavanger

Prosalong: Foredrag med Sven Egil Omdal

Onsdag 30. september kl. 19.00
KÅKÅ kverulantkatedralen (Påfyll) i Kirkegata 36, 2. etasje
150/75 – Gratis inngang for NFFO-medlemmer (gratisbillett MÅ hentes ut på forhånd)

Kan nøkkelen til å forstå det moderne Norge ligge i Stavanger? Ja, mener forfatter, journalist og tidligere aftenbladredaktør, Sven Egil Omdal, født og oppvokst på Sølvberget midt i byen.

Nå kommer han til Prosalong i regi av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) og redegjør for research, metode og faglige utfordringer med å skrive Byen som formet Norge. I boka viser han hvordan Stavanger de siste 150 årene har inntatt en sentral plass i norsk kultur, politikk og økonomi. Byen har vært hovedstad for flere av de motbevegelsene som gjorde Norge til et land med små forskjeller. Herfra spredte både misjonsbevegelsen og avholdsbevegelsen seg. I opprøret mot embetsmannsstaten var Stavanger et brohode. Fascismen blusset opp her, og slukket igjen. Byen har ledet an i industrialiseringen og i internasjonaliseringen av norsk økonomi, fra sild og sardiner til tankskip og olje. Nasjonen ville ikke vært den samme uten Stavanger, mener forfatteren.

Etter foredraget med Sven Egil Omdal blir det åpning for spørsmål fra salen. Kveldens moderator er Kristin Aalen, journalist og kritiker på kulturkritikk.no

Arrangør: NFFO i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen