ONSDAG 2. MAI, KL. 19:00 KÅKÅ kverulantkatedralen
STUDENT/UFØRE: KR 50 INK. AVGIFT
ORDINÆR: KR 100 INK. AVGIFT
Kjøp billett

SPØR! Johan Harstad

Velkommen til SPØR, et annerledes samtalekonsept i samarbeid med Rogaland Forfattarlag. På Spør er det DU som stiller spørsmålene, og kveldens gjest som svarer – som best han kan! Denne kvelden er det forfatter Johan Harstad som skal i ilden. Han er for tiden aktuell med romanen «Ferskenen», i tillegg til å bekle en liten rolle i den nye Stavangerfilmen «Now it's dark».

«Ferskenen» består av femten mikrokrimromaner og nitti sider sluttnoter, og er blitt betegnet som et aldri så lite overskuddsprosjekt fra Johan Harstad. Et lekent og nødvendig avbrekk etter hans forrige roman «Max, Mischa og Tetoffensiven», som klokket inn på hele 1104 sider?

Hvilken plass har Stavanger i Harstads forfatterskap? Hva er det som fascinerer ham sånn ved Vietnamkrigen? Bærer han fremdeles på følelsen av å være født på feil sted? Hvordan holde ut et mangeårig romanprosjekt? Og hvordan kan det ha seg at han plutselig debuterer som skuespiller i Arild Østin Ommundsens spillefilm «Now it's dark», i rollen som forfatter av en merkelig roman ved navn «Ferskenen»?

Johan Harstad debuterte allerede som 22-åring med kortprosasamlingen Herfra blir du bare eldre. Hans første roman, Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? ble utgitt i 2005. Siden har han skrevet en lang rekke bøker og flere teaterstykker, og i 2009 var han engasjert som husdramatiker ved Nationaltheateret.

Harstad har mange prosjekter utenom skrivingen, blant annet jobber han med et prosjekt/en organisasjon som kalles LACKTR, der han blant annet driver med produksjon av grafikk, lyd, film, foto, t-skjorter og tekst. Samtlige av Harstads omslag er designet av ham selv. Johan Harstad er født i 1979, og er bosatt i Oslo.

Kveldens SPØR holdes i tøylene av Terje Torkildsen, forfatter, humorist og dessuten leder av Rogaland Forfattarlag.

SPØR er et samarbeid mellom Rogaland Forfattarlag og KÅKÅ kverulantkatedralen. Forfattarlagets medlemmer får gratis inngang.