Tid: 1. november 2017 17:00

Sted: KÅKÅnomics, Sting Nere

Pris: 100/50 for studenter og uføre

Velkommen til offisiell åpning av KÅKÅnomics 2017!

Offisiell festivalåpning ved stifterne av KÅKÅ kverulantkatedralen, Signe Anne Stensrud og Kristoffer Stensrud.

Programledere er gjengen fra «All makt», med Eirik Bergesen i spissen, kjent for sine politiske satireshow på blant annet Teaterkjelleren i Oslo. De styrer showet når vi kjører i gang et knallhardt kryssintervju:

«Økonomen vs. journalisten»

Jon Hustad, hardtslående journalist i Dag og Tid, møter KÅKÅnomics’ festivaløkonom Kalle Moene til duell:

Hvem av dem kan egentlig mest om økonomi?

Kjøp billetter HER!   

Jon Hustad, journalist og forfatter av blant annet boka «Gjeldsslaven Europa» (2012), som handler om hvordan ulike land i Europa er nedsyltet i gjeld. Hustad er kjent for sine frittalende utspill i media. Han har blant annet uttalt at Miljøpartiet De Grønne ikke har peiling på hverken økonomi eller miljø, og at Sylvi Listhaug har tatt inn langt flere innvandrere enn hun har kastet ut. Vet Jon Hustad noe om økonomi som Kalle Moene kanskje ikke vet?

Kalle Moene er en av Norges mest kjente økonomer og er professor i økonomi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet flere bøker om økonomiske systemer og gitt ut en rekke akademiske artikler. Gjennom flere tiår har Kalle Moene tatt for seg økonomiske problemstillinger og skrevet mye om den «skandinaviske modellen», demokrati og økonomiske forhold. Videre har han tatt for seg klassiske navn som Adam Smith, Charles Darwin og John Maynard Keynes. Kan Kalle Moene lære Jon Hustad noe nytt om økonomiske problemstillinger?

Eirik Bergesen er skribent og politisk kommentator, blant annet som ekspertkommentator i TV2. I tillegg til å være frontfigur i «All makt» skriver han satiresiden «Opplysningskontoret.org» og utenrikssiden «Udiplomatisk». Bergesen har bakgrunn fra UD og som spaltist i flere norske og internasjonale medier.

 

HOVEDSPONSORER

 

                


ANDRE BIDRAGSYTERE

     

ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

 

Pin It on Pinterest