Tid: 8. mars 2017 19:00

Sted: kåkå, Sting Nere

Pris: 100 (ordinær) /50 (student)

Solveig Aareskjold innleder, utvalgte kvinner og menn svarer.

KÅKÅ vil gjerne bidra til feiringen av kvinnedagen. Når vi starter ei temauke på KÅKÅ om krenkelseskultur på selve kvinnedagen benytter vi selvsagt anledningen til å hedre kvinnen på vårt vis. Vi har bedt den frie forfatteren og spaltisten Solveig Aareskjold reflektere over om det fins en egen kvinnesytekultur og offermentalitet? Vi aner ikke om Solveig er forskjells- eller likhetsfeminist, eller om hun er feminist overhodet. Men det aner oss at hun har klare og sterke synspunkter, og at det kan bli en del også om mannesytekultur.

Vi inviterer to menn og to kvinner til å svare på spørsmålet for kvelden og kommentere Solveigs innledning. Og så oppfordrer vi alle kvinner og menn til å gå i 8. mars-tog tidligere på dagen, gjerne med faner om problemene for kvinner med å nå fram i rettssystemet med sine voldtektsanklager og meldinger om familievold.

Innleder: 
Solveig Aareskjold, forfatter og spaltist Klassekampen

Deltagere: 
Per Inge Torkelsen, forfatter, humorist, satiriker, politiker
Brynjar Meling, advokat, forsvarer for Mulla Krekar
Anne Kroken, forsvarer og bistandsadvokat
Anne Kalvig, professor religionsvitenskap, feminist

Ordstyrer er Susanne Heart. Hun er politiker, grunder innen IT og reklame, har ledet kvinne-sirkler for personlig utvikling og startet kvinnenettverk i 2000 som spredde seg til 9 byer på 3 måneder.

billettKjøp billetter HER eller i døren fra ca. kl. 18.30

 

KÅKÅ har temafokus på krenkelseskultur denne uka.

Krenkelseskulturen brer fortsatt om seg, det sytes og klages over en lav norsk stol, fra trappestol til rullestolkjørende på gamlehjemmet. Vi sykemelder oss for ingenting, misunner andre, synes synd på oss selv. Både ytringsfrihet og livskvalitet svekkes når folk holder kjeft fordi de er redde for å såre hverandre. Offentligheten krakelerer når alt kan oppfattes som krenkende eller hatefullt. Ytringskulturen er under et voldsomt press anno 2017, krenkelseskulturen går hånd i hånd med stadig flere hatytringer, mens falske nyheter spres av både leg og lærd, til og med amerikanske presidenter og norske politikere. De tradisjonelle mediene synes å ha gitt opp overfor kaoset i de nye sosiale mediene. KÅKÅ ser nærmere på krenkelseskulturens betyfning for akademia og allmenn dannelse, på syting og klaging blant folk flest og spesielt hos ungdom, og på om kvinnene er de som lever seg best inn i offerrollen. Vi presenterer den overordna teorien om kulturmasochisme og narsissisme. Ikke minst ønsker vi å presentere de unges eget syn på kulturen, de sosiale mediene og hva slags forbilder de egentlig ønsker å være anno 2017.

 

Pin It on Pinterest