Tid: 2. november 2017 19:30

Sted: KÅKÅnomics, Bøker & Børst

Gratis inngang

Reklame hjernevasker deg – og desto yngre mottakeren er desto større blir innflytelsen. Åndssvak konspirasjonsteori? Det kan vel umulig være slik at de som selger produkter ønsker å hjernevaske kjøpere for å profitere på det som i mange tilfeller er ganske verdiløse gjenstander?

 

KÅKÅnomics har invitert Joel Bakan til å gi deg svaret, gratis på Bøker og Børst. Emnet har han behandlet i boken “Childhood Under Siege: How Big Business Targets Children”, som han ga ut i 2004. Britiske «Independent» omtalte boken som «utrolig godt forarbeidet og dokumentert» og den «tar for seg hvordan ‘big business’ sikter på og utnytter barn via et drøss av subtile og uredelige grep».

Emnet om hvorvidt reklame kan anses som hjernevask er ikke nytt. Ett annet ord for reklame er ‘propaganda’. Det er ansett som en kritisk variabel for å overtale mennesker til å gjøre noe de ellers ikke ville ha gjort. Machiavelli skjønte verdien av god reklame og den må anses å være like høy i dag som under renessansen.

NB! Arrangementet er en gratis forsmak på visningen av dokumentarfilmen «The Corporation» på Oljemuseet kl. 20.30. Vel møtt også der!

Joel Bakan er professor i juss ved University of British Columbia i Kanada. Han skrev boken og dokumentaren med samme navn, «The Corporation» (2004). Videre også «Childhood Under Siege: How Big Business Targets Children» (2004) og «The Invisible Hand of Law: Private Regulation and the Rule of Law» (2015).

Programleder er Terje Eide, rådgiver/partner i Markedsføringshuset i Stavanger.

 

HOVEDSPONSORER

 

                

 

ANDRE BIDRAGSYTERE


 
    


ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:


Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

Pin It on Pinterest