God jul og takk for et kverulantisk og godt år!

KÅKÅ kverulantkatedralen og KÅKÅnomics ønsker å takke alle deltakere, publikummere, programledere, gjesteredaktører, samarbeidspartnere, bidragsytere, vår dyktige frivilligstab og andre uvurderlige støttespillere, for et fantastisk godt kverulantår!

Ja takk for i år, kjære kverulanter og kverulantinner! Takk til deg som er trofast KÅKÅ-gjenger, til deg som tilfeldigvis droppet innom en av høstens debatter på Valberget, og til deg som hver uke dirrer av irritasjon fram til programlederen åpner for spørsmål fra salen, slik at du endelig kan stille det livsviktige spørsmålet som ingen andre våger å stille! Takk til deg som skaffet deg festivalpass til KÅKÅnomics i tide, også til deg som ennå ikke visste hva verken KÅKÅ eller KÅKÅnomics var for noe, før du plutselig innfant deg på første rad – med sesongkort i hånd! Sammen lager dere KÅKÅ-feelingen! Sammen våger vi oss inn i den tilsynelatende velkjente samfunns-materien på leting etter vrangsidens mulige åpenbaringer. Sammen oppsøker vi det fremmede, det merkelige, det tabubelagte, alltid på jakt etter opplysning og den gode samtalen. 2019 har vært et merkelig år. La oss håpe at 2020 blir minst like merkelig!

Høsten 2019 har stått i festivalenes tegn, slik det også kommer til å bli i 2020. Først ut var den skreddersydde KÅKÅ-uken under Kapittelfestivalen, hvor vi denne gang dykket ned i tema som mannsideal, vold, begjær og den nevrovitenskapelige revolusjon. Gode samtaler og uredde debattanter på scenen! Hvis vi må velge ut noe, må det nesten bli samtalen om begjærets kraft og #metoo med forfatter Øystein Stene, Anki Gerhardsen og Sandra Lillebø, som du finner på KÅKÅ-TV ved å trykke HER. Ja, sjekk gjerne ut opptak av årets KÅKÅ- og KÅKÅnomics-program, det aller meste finner du på youtube-kanalen vår!

Høstens store happening var selvsagt KÅKÅnomics, som i år bestod av ca. 100 arrangement over fire dager, og nesten 6000 besøkende! Festivalen har nå funnet sin form, men KÅKÅ står aldri stille – vi er allerede i full gang med å planlegge en ny og enda bedre festival! Neste års datoer er 21-24 oktober. Festivalpass kommer for salg på nyåret. Sett av datoene allerede nå, og følg med!

Schizofrenidagene er et årlig samarbeid med Schizofridagene, PsykOpp, og gjesteredaktørene Målfrid Frahm Jensen og Iselin Kleppestø Thorsen, som i år hadde som overordnet tema STRESS. Det ble 3 debatter på KÅKÅ, om skadelige samtaler, overvekt, og NAV, som i og med NAV-skandalen plutselig ble meget aktuell.

Høstsesongen ble avsluttet med Stavanger sakprosafestival, i samarbeid med NFFO og Sølvberget, og bestod av en fullspekket dag med innholdsrik formidling av aktuell norsk sakprosa.

Innimellom alt dette, har vi også arrangert en rekke frittstående debatter og samtaler, slik vi også kommer til å gjøre i 2020, men da også på scenen i Bokhuset, som vi i samarbeid med PsykOpp er i ferd med å etablere som en intimscene til bruk for både KÅKÅ og andre eksterne arrangører. Vårens program på Bokhuset går i retning av litteratur og performance-aktige ytringskonsept, dyptloddende samtaler og frilynte diskusjoner om kultur og identitet.

Videre blir det temadager på KÅKÅ, hvorav den første zoomer ut fra navleloet for å ta et kritisk blikk på det geopolitiske kartet anno 2020. Det vil handle om fordelen ved å være Kina, det vil handle om Putins Russland, og ikke minst vil vi dykke innunder den smeltende polarisen for å diskutere Arktis som omdreiningspunkt for storpolitiske gnisninger på de nordligste breddegrader.

Det er stor stas å kunne presentere journalist Ingeborg Eliassen som ny gjesteredaktør i programkonseptet KÅKÅdebatt for våren 2020! Du kan lese mer om Ingeborg og programplanene HER.

I tillegg blir det et knippe mediekritiske debatter i samarbeid med Stavanger journalistlag og UiS, foruten en håndfull samarbeid med både faste og nye eksterne nasjonale aktører. Også Tour de KÅKÅ ruller videre. I 2020 har vi planer om å besøke flere nye steder, med et program som forsøksvis vil diskutere spenningsfeltet mellom bygd og by. Vårprogrammet slippes fortløpende fra medio januar. Følg med, og sikre deg billetter i god tid!

Årets kjekkeste og smarteste julegave er antageligvis et personlig sesongkort på KÅKÅ for våren 2020! Det finner du ved å trykke HER!

Kverulantkatedralens pris har skiftet navn til «Årets kverulant», og deles ut under sesongåpningen på KÅKÅ, torsdag 6. februar kl. 18, hvor vinneren blir utfordret til å holde en kverulantmonolog, etterfulgt av brennhet grilling på tiltalebenken til advokatene Anne Kroken og Brynjar Meling.

En spesiell takk til: Våre stiftere Kristoffer og Signe Anne Stensrud | Styret ved styreleder Snorre Haukali, Signe Anne Stensrud, Ingebjørg Storeiede Folgerø, Sigrid Helene Risa og Mímir Kristjánsson | Alle samarbeidspartnere og bidragsytere: Månebakken AS, Fritt Ord, Stavanger Aftenblad, Lyse, SKAGEN Fondene, Handelsbanken, TDV, Stavanger Kommune, Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger, Finansmarkedsfondet, Kverneland Bil, Attende, LO, Norsk Kulturråd, Rogaland Fylkeskommune | Café Sting ved Jeanett, Øyvind og Martin | Alle på Bokhuset – vårt daglige uenighetsfellesskap! | Redaksjonskomitéen til KÅKÅnomics ved Klaus Mohn, Ola Kvaløy og Tom Hetland | Broenxyz og sjefredaktør Hilde Sandvik | Sølvberget ved Linn Tønnesen | Kapittelfestivalen ved Siri Odfjell Risdal | Schizofrenidagene ved Målfrid Frahm Jensen og Iselin Kleppestø Thorsen | NFFO og Ane Sjøbu | Millimedia og NRK P2 for samarbeidet med «Debatt i P2» | Frivilligkoordinator Trond Mikalsen og kommunikasjonsansvarlig Lizelle Haugland | Teamlederne under KÅKÅnomics ved Edle, Tharald og Daniel | Alle våre eminente teknikere| Vår utrolige frivilliggjeng!

Vi ses på den andre siden – i det som fort kan bli det beste KÅKÅ-året noensinne!

God jul og godt nytt år fra alle oss i kverulantkatedralen!

KÅKÅ ER STØTTET AV

KÅKÅ HUSVENN

KÅKÅnomics er støttet av

Sponsorer

Pin It on Pinterest