Tid: 3. november 2017 17:00

Sted: KÅKÅnomics, Sting Nere

Pris: 100/50 fo studener og uføre

Skatt unndras ved å konstruere fiktive selskap, forfalske kontrakter og sjonglere med transaksjoner under bordet. Skatteparadisene går fortsatt så det suser på penger som gjemmes bort der av verdens superrike. KÅKÅnomics tar skattesnyting på alvor og spør: Hvem er det egentlig som snyter på skatten når vi går fenomenet nærmere etter i sømmene?

Kjøp billetter HER!  


PS! Skattesnytere får selvsagt halv pris!

Det er fort gjort å tro at det er Norges rikeste som snyter mest på skatten. Tross alt florerer historier der en rik person blir anklaget for å ha skjult store beløp på en utilgjengelig konto hos en lyssky virksomhet i en skattevennlig nasjon. Sveits, Luxembourg og de mange øyene i Mellom-Amerika er angivelig hyppig brukt for slike formål. Dette er enkelthistorier som blåses opp. Hva sier egentlig forskningen om skattesnytingens vesen?

KÅKÅnomics har samlet landets fremste eksperter på skatteunndragelse. Professor Tina Søreide bidrar med dyp kompetanse om korrupsjon – som er tett knyttet til skatteunndragelse. Fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) stiller Thor Olav Thoresen, som i disse dager arbeider med skattejuks. Arrangementet åpner med et intervju av forfatter Einar Haakaas, om avsløringene i hans siste bok «Svartmaling; Kriminelle bygger Norge.» KÅKÅnomics har antagelig samlet Norges mest kompetente panel på skattesnyting!

Deltakere:

  • Tina Søreide er professor i juss og økonomi på NHH og en av landets fremste eksperter på korrupsjon. Ga i 2013 ut boken «Korrupsjon» etterfulgt av «Drivers of Corruption» (2014) og senest i fjor «Corruption and Criminal Justice» (2016).
  • Thor Olav Thoresen er forsker ved SSB og Universitetet i Oslo. Publisert over 50 artikler innen skatteendringer, skattefordelinger og -reformer m.m. Arbeider i disse dager med emner som skatteunndragelse, potensielle endringer i velferdsordninger etc.
  • Einar Haakaas, tidligere gravejournalist i Aftenposten, med arbeidslivkriminalitet som spesialfelt. Fikk i 2007 SKUP-diplom for avsløringene i boka «Svindel uten grenser. En reise i svart drosjeøkonomi». For tida aktuell med boka «Svartmaling; Kriminelle bygger Norge».
  • Ordstyrer er Tom Hetland, tidligere sjefredaktør i Stavanger Aftenblad. Utdannet historiker og en ettertraktet foredragsholder.

Som alltid blir det mulighet for spørsmål fra salen til slutt (Q&A).

 

HOVEDSPONSORER

 

                

 

ANDRE BIDRAGSYTERE

     

 

ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

Pin It on Pinterest