KÅKÅnomics 2017 i sitatform

By kverulantkatedralen 7. desember 2017

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image src=”http://www.kverulantkatedralen.no/wp-content/uploads/2017/12/Åpning-dollardorull.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” animation_direction=”left” animation_style=”slide” animation_duration=”500ms” animation_intensity_slide=”10%” _builder_version=”3.0.83″ use_overlay=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_code saved_tabs=”all”] <div class=arrangement-box> <p><b>Tid:</b> 24. januar 2018 19:00</p> <p><b>Sted:</b> kåkå, Sting Nere og 7 andre arenaer</p> <p>Gratis inngang</p> </div> [/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Rekke” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_layout=”light” _builder_version=”3.0.83″]

2017 var det året Viking rykket ned i OBOS-ligaen og KÅKÅ rykket opp i eliteserien.
Kalle Moene, festivaløkonom 2017

 

Ikkje hadde eg det berre fole kjekt, eg lærte mykje og. Å samla så mange flinke folk med så mange tilhøyrarar hadde vore umogleg i Oslo.
Jon Hustad, journalist og forfatter

 

Det er live debatter på KÅKÅ og slikt som økonomifestivalen KÅKÅnomics som er den nye rocken i en digitalisert fjaseverden foran skjerm.
Jan Inge Reilstad, festivalsjef

 

Eg syns det e merkeligt at det e stappfollt hus på et tema om borgerlønn og på adle andre arrangement her. Eg klare ikkje stilla diagnosen, men det virke litt psykiatrisk, syns eg.
Per Inge Torkelsen, programleder

 

KÅKÅnomics legger til rette for at folk kan utfordre eksperter som tror de har løsningen på utfordringer som angår oss alle.
Tina Søreide, økonomiprofessor og korrupsjonsforsker


Fullt hus. Hvem skulle tro det da? Det er ganske fasinerende. Da Jan Inge kom med denne ideen, tenkte jeg at det ikke ville gå. Da han foreslo at det skulle være en morsom økonomifestival, tenkte jeg at det går i hvert fall ikke an.
Kristoffer Stensrud, finansguru og stifter KÅKÅ kverulantkatedralen

 

Kverulantkatedralen vet selvsagt ikke helt hva de gjør når de drar i gang KÅKÅnomics. Det tette og fyldige programmet, ispedd mye kultur, bør likevel ha appell for langt flere enn fagøkonomene. Miksen av kverulanter, professorer, gründere og trubadurer er iallfall en svært interessant cocktail.
Sjefredaktør Lars Helle i leder Aftenbladets økonomibilag

 

Sjelden har økonomi vært så sosialt.
Karine Nyborg, forfatter og økonomiprofessor

 

Lokker med sex, skattesnyting og satireshow.
Overskrift i Stavanger Aftenblad

 

To år med rumpevasking av demente 68-ere kan bli den nye verneplikten.
Torgeir Høien (Skagen Fondene) siteres til overskrift i Aftenbladet

 

Knallbra arrangement, et privilegium å få delta på dette!
Einar Lie, forfatter, sosialøkonom og professor i historie

 

Kulturkjerringer i alle vestlige land, foren dere, konverter heller til økonomikjerringer igjen.
Jan Inge Reilstad, festivalsjef

 

Sto i lang kø på Sting Nere for å høre debatten om borgerlønn, men måtte, som mange andre, gi opp da lokalet ikke rommet flere. Lærdom til neste år: Kjøpe festivalpass.
Sven Egil Omdal, journalist, redaktør og fripenn

 

Lukk øynene et øyeblikk og forestill dere kapitalismens slutt.
Paul Mason, forfatter og økonomiredaktør, foredragsinnledning som siteres i DNs leder

 

Vi må utvikle ny politikk for å utfordre Apple, Google, Microsoft, Amazon og Facebook før det er for seint. Hvis ikke vil vi i framtida bli avhengige av å kjøpe livsviktige tjenester fra teknologimonopoler i et føydalt system. Det er et stort problem at politikere i sær på venstresida i så mange land ikke har greie på teknologi.
Evgeny Morozov, forfatter og Internett-kritiker, under festivalens hovedkonferanse

 

Det er ikke mangel på forslag til ny økonomisk politikk, men det mangler en politisk vilje til å anerkjenne og diskutere dem.
Camilla Bakken Øvald, samfunnsøkonom

 

KÅKÅ presser frem folkelig og forståelig debatt om kompliserte samfunnsproblemer.
Tina Søreide, økonomiprofessor og korrupsjonsforsker

 

Økonomifaget blir ofte beskyldt for å være innesluttet og for å formulere seg på en måte som andre ikke forstår. En god konflikt, som den i SSB, og en utadrettet festival som KÅKÅnomics, kan kanskje være blant tiltakene som åpner faget ut mot samfunnet.
Stian Nicolajsen, journalist i Klassekampen

 

Mens debatten for noen år siden gikk om behovet for litteraturhus av samme modell som finnes i Oslo og Bergen, har utviklingen i Stavanger fulgt sine egne løp. Det ene løpet er det institsujonaliserte representert ved Sølvberget, det andre er det privatfinaniserte Kverulantkatedralen. Sammen har de to løftet den offentlige samtalen til et nytt nivå i Stavanger, og det er i ferd med å bli en kultur for diskusjoner som er nødvendige i en tidsalder der polarisering, konflikter og nedrakking av andres meninger er melodien.
Sjefredaktør Bjørn Sæbø i leder i Dagsavisen / Rogalands Avis

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

comments

comments for this post are closed

Kommende arrangementer

KÅKÅ ER STØTTET AV

KÅKÅ HUSVENN

Pin It on Pinterest