Kan borgerlønn redde verden?

By kverulantkatedralen 13. oktober 2017

Tid: 4. november 2017 16:30

Sted: KÅKÅnomics, Sting Nere

Pris: 100/50 for studenter og uføre

Hvordan lage en tryggere og mer kreativ verden med et enkelt økonomisk grep som bare krever én ting: politisk mot? Er borgerlønn endelig en god idé nå, når ny teknologi i form av en robot snart overtar halvparten av jobbene våre? Er det bare borgerlønn som kan sørge for en mer rettferdig, samfunnsengasjert, tolerant og effektiv fremtid gjennom den største og raskeste transformasjonen av menneskelivet i verdenshistorien – den som pågår akkurat nå? Kom og forstå!

Kjøp billetter HER!  

Deltakere:

  • Innledning av Ove Jakobsen, professor og leder ved Senter for økologisk økonomi og etikk ved Nord universitet.
  • Anja Askeland, bachelor i utviklingsstudier fra Universitetet i Bergen. Askeland er leder i Borgerlønn BIEN Norge og sekretær i Basic Income Earth Network (BIEN).
  • Knut Røed, økonom og senior research fellow ved Frischsenteret i Oslo.
  • Kalle Moene, årets festivaløkonom og professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Programleder er Per Inge Torkelsen, komiker, forfatter og Venstrepolitiker.

Sveits har stemt over borgerlønn. I Finland gjennomfører de for tida et begrenset forsøk med borgerlønn. Nobelprisvinnere i økonomi, Tesla-gründer Elon Musk og KÅKÅnomics egen festivaløkonom, Kalle Moene, snakker om det. Borgerlønn snakkes om overalt i verden.

Vi snakket forleden med den hollandske historikeren Rutger Bregman om dette, etter hans foredrag om den internasjonalt renommerte boka: ”Utopia for Realists: Why Making the World a Better Place Isn’t a Fantasy and How We Can Do It”. Hans største anklage mot ansvarlige politikere, medier og næringsliv var for det første mangelen på vilje til å innse de positive bidragene borgerlønn har for økonomi, individ og samfunn og for det andre mangelen på mot til å innføre en betingelsesløs grunnlønn til alle voksne mennesker i samfunnet.

Når utryggheten i verden er blitt stor og voksende, er det bare global borgerlønn som kan bøte på klasseforskjeller og nye utenforskap og dermed forhindre et større skred av kriminalitet og terror? Kan global borgerlønn faktisk redde verden?

 

HOVEDSPONSORER


                

 

ANDRE BIDRAGSYTERE


 
    

 

ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

comments

comments for this post are closed

KÅKÅ ER STØTTET AV

KÅKÅnomics er støttet av

Sponsorer

Pin It on Pinterest