Tid: 1. april 2017 14:00

Sted: kåkå, Sting Nere

Pris: 100 (ordinær) /50 (student/elev/uføre/Aftenbladkort)

Fins det opprør i JEG-generasjonen? 

Hva er det som gjør SKAM så populært? Hvorfor er de unge tilsynelatende bedre enn de voksne til å snakke om SKAM, slik ny forskning antyder? Hvorfor engasjerer likevel ikke de unge seg mer i sine omgivelser og er mindre opptatt av egen navle? Hvordan engasjere de unge i sitt eget og samfunnets liv i 2017? Hvordan få de unge i tale om den økonomiske og politiske framtida? Trenger vi et ungdomsopprør? Kan det komme opprør ut av teveserier som SKAM, Unge lovende og Innafor? Kan det komme opprør gjennom bloggerne, instagrammerne og de nye unge mediekjendisene? Kan det komme opprør innover?

Deltakere er John Magnus R Dahl, SKAM-forsker, stipendiat medievitenskap UiB
Cecilie Winger, oversetter, redaktør og forfatter av bl.a. «Til ungdommen», arbeider for tida med «Da tenåringene tok makta – boka om Forsøksgym!»
Nancy Herz, de skamløse jentene, vinner av Fritt Ords honnør og Kverulantkatedralens pris 2016
I tillegg har vi invitert to ungdomspolitiske ledere lokalt, Even Georg Myklebust (AUF) og Else Karin Bjørheim (H).

Ordstyrer Kristin Aalen, tidligere journalist Aftenblad, driver nå kunstkritikk.no

Arrangementet avsluttes med musikalsk innslag fra «Unge Lovende». Konserten produseres av elever ved Stavanger Katedralskole avd. Bjergsted og besetningen består av Kjell Øverland (bass), Erlend Styve Kulseth (Trommer), Agne Bore (Sang), Marie Abrahamsen (Sang), Julie Bjørnevik (Sang), Pia Rygg Hauge (Sang), med innslag av andre instrumenter.

Vår generasjon består av snille og pliktoppfyllende ungdommer. Likevel ser vi at presset og forventninger om å prestere øker, vi klarer ikke lenger å oppfylle alle krav som blir satt for oss. Dette er temaer man finner igjen i sanger om tenårene fra samtlige perioder. Hvilke paralleller kan man trekke mellom ungdomstiden før og nå? Hvilke forskjeller er det på å være ungdom i dag i forhold til slik det pleide å være? Gjennom å ta utgangspunkt i sanger om ungdomstid, ønsker vi å skape en konsert fylt med sanger i pop-sjangeren som appellerer til dagens ungdom i aldersgruppen 16 – 23 år. Unge Lovende ønsker å skape en konsert for ungdom, av ungdom. En konsert de unge kan kjenne seg igjen i. 

billettKjøp billetter HER eller i døren fra ca kl. 13.30.

TEMA PÅ KÅKÅ, 28 . mars – 1. april: JEG-generasjonen og framtida! Stjeler de voksne fra dagens unge? På tide med nytt ungdomsopprør? 

Hva skal vi kalle den unge generasjonen? Det fins merkelapper der ute, slik som GENERASJON PRESTASJON, GENERASJON PERFEKSJON, GENERASJON DEPRESJON, GENERASJON LYDIG, GENERASJON POLITISK KORREKT, GENERASJON SNOWFLAKE, MILLENIALS, ME GENERATION eller verre: ME ME ME GENERATION. De unge generasjonene er uansett de første som vokser opp som digitale urinnvånere, uten erfaring med et førdigitalt samfunn foruten Internett og sosiale medier. Heller enn å formane de unge om hvor selvopptatte de er eller nødvendigvis må bli i vårt samfunn, vil vi se nærmere på de store ulempene som kan møte dem i nærmeste framtid. Allerede sliter de unge med psykiske problemer i et galopperende prestasjonssamfunn. Store endringer står for døren som følge av endringer i familie, skole, natur, fritid og offentlighet foruten i arbeidsliv og økonomi. Likevel starter vi temauka med en henstilling til ungdommen fra en som kan veldig mye om å være inni seg selv, nemlig Iris Johansson, den svenske kommunikasjonseksperten som også er en moden autist! Vi inviterer representanter fra lokale ungdomsparti og ungdomsorganisasjoner til første benk på KÅKÅ denne uka.

 

 

Pin It on Pinterest