Tid: 26. november 2016 22:00

Sted: kåkå, Sting Nere

Pris: 300

Valkyrien følger opp sin kritikerroste fjerde plate med ny plate» Prøv å si noe til meg nå».  Den 26. november, i forlengelsen av Stavanger Sakprosafestival og temdager om Skandinavia, spiller de konsert på KÅKÅ Sting Nere. 

Du kan kjøpe billetter HER eller i døren.

Fra Valkyrien (tidl. Allstars) slapp sin selvtitulerte debutplate i 2007, et album som raskt solgte til gull, har de fortsatt med å utforske og utfordre bruken av tradisjonelle instrumenter og gammel norsk musikk – i et kontemporært uttrykk. Bandet har vært usedvanlig aktive, og har gjennom 10 år med iherdig konsertvirksomhet utviklet seg til et solid og lekent liveband som aldri spiller to like konserter. Når de nå slipper sitt femte album får publikum høre låter utelukkende skrevet av bandet selv, både tekst og musikk. Fremdeles kan du ane feleslåtter og kveding, hvis du følger nøye med.

Valkyrien er et band i stadig forandring. Det som begynte som en ren hardingfeletrio har utviklet seg til noe som rett og slett er litt vanskelig å beskrive. Det må oppleves.

Valkyrien er:
Erik Sollid
Tuva Livsdatter Syvertsen
Martin Viktor Langlie
Magnus Larsen Jr.
Øystein Etterlid (lyd)

NY PLATE FRA VALKYRIEN
Valkyrien har parkert tilnavnet «Allstars», men viderefører sitt særegne lydbilde på bandets nye utgivelse. «prøv å si noe til meg nå» er et kompakt verk, der så å si all musikk og tekst er laget av Valkyrien. Fremdeles kan en høre det folkemusikalske utgangspunktet bandet er kjent for, men denne gangen blir publikum servert tradisjon på en seng av akustisk pop-musikk – med ikke ubetydelige mengder synth. Man kan til og med danse til det uten å ha gått på kurs.

«prøv å si noe til meg nå» er Valkyriens femte album.

Pin It on Pinterest