Maja Ratkje og Poing med «Kapital og moral».

By kverulantkatedralen 30. juni 2017

Tid: 2. november 2017 21:00

Sted: KÅKÅnomics, Spor 5

Pris: 295

Som en del av økonomifestivalen KÅKÅnomics, har vi gleden av å invitere til konsert med POING og Maja S. K. Ratkje, Spor 5 den 2. november.

De fremfører “Kapital & Moral” med musikk og tekster av bl.a. Alf Prøysen, Rudolf Nilsen, John Lennon, Tom Waits og Kurt Weill/Bertold Brecht. Tematikken favner korrupsjon, slitne horer, penger og nød i de tyske Brecht-tekstene, og dobbeltmoral, samvittighet, kapital og moral, etikk/etos i de øvrige.

I 15 år har POING og Maja Ratkje tolket og formidlet sanger knyttet til arbeiderbevegelsen og sosialismen. I forlengelse av arbeidersang-tematikken fra den kritikerroste CDen “Wach auf!” (2011) har prosjektet “Kapital & Moral” vokst frem.

Kjøp billetter HER eller i døren.

 

OM POING og Maja S. K. Ratkje

POING er et ensemble som består av Rolf-Erik Nystrøm – saxofon, Frode Haltli – akkordeon og Håkon Thelin – kontrabass. Ensemblet ble initiert av Lars Petter Hagen i 1999, og ble i utgangspunktet startet for å presentere ny ung norsk samtidsmusikk. Dette er fortsatt en viktig del av POINGs virksomhet, selv om den nå også omfatter nære samarbeid med noen av verdens ledende komponister i alle generasjoner og over hele verden. POING har blitt nevnt som noen av de viktigste ambassadørene for samtidsmusikk ved at de siden starten har presentert musikken gjennom en kommuniserende og uformell konsertform, samtidig som de aldri kompromitterer på å gå i helt dybden av musikken og fremførelsens kvalitet. Dette ga POING Norsk Komponistforenings Årets Utøverpris 2009. De tre musikerne er blant verdens fremste utøvere på sine instrumenter, både som utøvere av notert musikk og som improvisatører. Dette gjør at POING også får utradisjonelle oppgaver av komponister og festivaler som går utover vanlig interpretasjon, samspill og formidling av samtidsmusikk. De har utviklet et meget tett samspill og en rik erfaring med mange forskjellige musikkstiler .

Siden oppstarten har POING urfremført mer enn 100 verk av europeiske, asiatiske og amerikanske komponister. Trioen samarbeider ofte helt fra starten med komponistene i komponeringsfasen, slik de f.eks. har gjort i sammarbeid med Michael Finnissy, Rolf Wallin, Terry Riley, Volker Heyn, Richard Barrett og Helmut Oehring. POING ga høsten 2003 ut sin første CD ”Giants of Jazz” på eget selskap. CD-en inneholder musikk av Maja Ratkje, Eivind Buene, Øyvind Torvund og Knut-Olaf Sunde, samt en improvisasjon. I 2006 lanserte de CD nummer to på Jazzaway Records: ”Planet POING”, med verker av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Sachiyo Tsurami, Lars Petter Hagen, Aki Asgeirsson og Jexper Holmen. Ensemblets siste CD ”sur POING”, med musikk av Richard Barrett og Helmut Oehring og en improvisasjon med trommisen Paul Loven, gis ut på Grappa Musikkforlag i 2016.

POING har samarbeidet mye med sin egen generasjons komponister, og har et særlig samarbeid med komponist og sanger Maja S. K. Ratkje. Som komponist har hun skrevet både mindre kammermusikalske verker, så vel som opera, orkester-, film-, dans-, og teatermusikk. Musikken hennes er framført av blant andre Ensemble Intercontemporain, BBC Scottish Symphony Orchestra, Klangforum Wien, Oslo Sinfonietta, Kringkastingsorkestret, Arve Tellefsen, Vertavokvartetten, Frode Haltli, Marianne Beate Kielland, Engegårdkvartetten og Cikada. Ratkje har vært profilert komponist under Other Minds i San Francisco to ganger, hun har vært festivalkomponist under Trondheim Kammermusikkfestival, Nordland Musikkfestuke, Avanti! Summer Festival i Finland og ved Huddersfield Contemporary Music Festival.

Som musiker er Ratkje mest aktiv som utøver av egne verker, og som improvisasjonsmusiker. Hennes hovedinstrument er stemme og hun bruker ofte elektronikk i sine framførelser. I tillegg spiller hun theremin og fiolin. Hun holder konserter over hele verden både i soloformat, med improvisasjonskvartetten SPUNK (Hild Sofie Tafjord, Kristin Andersen, Lene Grenager), med støyduoen Fe-mail og i ulike samarbeidsprosjekter. Hun har samarbeidet med blant andre POING, Jaap Blonk, Lasse Marhaug, Joëlle Léandre, Per Inge Bjørlo, Stian Westerhus, Kathy Hinde, Odd Johan Fritzøe, HC Gilje, Stephen O’Malley, Ikue Mori og Zeena Parkins.

LES MER om festivalen KÅKÅnomics.

HOVEDSPONSORER

                

 

ANDRE BIDRAGSYTERE

     

 

ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

 

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

 

comments

comments for this post are closed

KÅKÅ ER STØTTET AV

KÅKÅnomics er støttet av

Sponsorer

Pin It on Pinterest