Tid: 1. november 2017 19:00

Sted: KÅKÅnomics, Sting Nere

Gratis inngang

Hvordan skal man egentlig skrive forståelig og godt om et så komplekst tema som økonomi? Hvordan kan forfatterne lykkes med å gripe og engasjere, opplyse og tiltrekke, og unngå å støte fra seg lesere?

Vi spør blant annet:

– Tenker kvinnelige faglitterære forfattere annerledes om økonomi enn de mannlige?
– Hvilke grep kan man bruke – skjønnlitterære og andre?
– Har økonomifaget utviklet et språk, en tenkemåte og en terminologi som gjør det utilnærmelig og mystisk for folk flest?
– Hvordan forholde seg til økonomiens dominerende plass som premissleverandør for politikken – enkelte snakker sågar om «vår tids presteskap»?
– Trenger det økonomiske hegemoniet å bli utfordret eller problematisert? Er det et mål for disse forfatterne, og i så fall hvordan?

På kveldens «Prosalong» i regi av NFF får vi oppleve tre drevne formidlere av faglitterært stoff i samtale med Tom Hetland.

Gunhild J. Ecklund, utdannet Dr. oecon og økonomisk historiker. Forfatter av boka «Hva er økonomi? Fakta og funderinger».

Karine Nyborg, forfatter og professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo. Siste bok: «Balladen om den usynlige hånd».

Maria Berg Reinertsen, journalist, samfunnsøkonom og forfatter, kjent for bøkene «Ligningen for lykke. Tallene, tankene og tilfeldighetene bak den rådende økonomiske fornuft» og bigrafien «Henriette Schønberg Erken: en norgeshistorie sett fra kjøkkenbenken», som hun fikk Bokhandelens fagbokpris for i 2014.

Tom Hetland, historiker, tidligere sjefredaktør og politisk kommentator i Stavanger Aftenblad.

Arrangementet er gratis.


HOVEDSPONSORER

 

                

 

ANDRE BIDRAGSYTERE


     


ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:


Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

 

Pin It on Pinterest