Tid: 26. april 2017 19:30

Sted: kåkå, Sting Nere

Pris: 100 (ordinær) /50 (student/elev/uføre/Aftenbladkort)

Jon Hustad gjennomgår denne våren alle partiprogram foran stortingsvalget den 11. september. Hvert partiprogram får et dobbeloppslag i avisa Dag og Tid. Med utgangspunkt i vårens nidtide studie av partienes retoriske programbud på politisk makt i Norge, kommer Hustad til KÅKÅ med talekraft og terning, med harde og dyrebare råd til partiene i innspurten – og forhåpentlig med klare anbefalinger til landets medborgere om partivalg i 2017, om man skal basere stemmen sin på partiprogram.

Innleder Jon Hustad – historiker, forfatter, journalist – dømmer og triller terning på KÅKÅ som i Dag og Tid.

Jury og panel:
– Kjell Lars Berge (professor retorikk og språkvitenskap ved UiO),
– Trond Birkedal (tidligere ordførerkandidat for Frp i Stavanger, formann tidligere Fpu og medlem i sentralstyret i Frp, samfunnsdebattant og medlem i KÅKÅ-red. for Politisk bar)

Programleder er Harald Birkevold (journalist Aftenbladet).

billettKjøp billetter HER eller i døren.
OBS: rabatt ved kjøp av begge arrangement onsdag 26.04 kl. 18.00 og kl. 19.30 (kr. 150/75)


Eksempler på ingresser til Jon Hustads anmeldelser av årets partiprogram i Dag og Tid (med partinavn fjernet): 

«….. program er på 191 sider, dobbelt så langt som gjennomsnittet for andre parti. Innhaldslista åleine er på fire sider, med ei skrift så lita at eg knapt kan tyda henne. Kan ein i det heile teke lita på eit parti som ikkje er viljug til å skriva kort?»

«Om ….. får gjennomslag for stortingsprogrammet sitt, vil Noreg få dramatisk mykje høgre CO2-utslepp på ei rekkje ulike område dei komande tiåra.»

«For fire år sidan kom vi til at ……. hadde det mest nøkterne programmet, overboda var få. Programmet bar preg av at .. hadde hatt åtte disiplinerande år i regjering. Men no har partiet vore vel tre år i opposisjon, og det er lite att av disiplinen.»

«….. har slutta å snakka om skatte- og utgiftskutt. I staden snakkar dei om distrikta og falske asylsøkjarar.»


TEMA: POLITISK RETORIKK

KÅKÅ vil i denne temauka være orientert mot den nærmeste norske historien om politisk retorikk, foruten mot stortingsvalget til høsten og internasjonale tendenser i den politiske retorikken. Vi starter med å tilby en kort innføring i politisk retorikk, av Kjell Lars Berge. Retorikken i partiprogrammene til stortingsvalget 2017 skal til pers av ingen ringere enn Jon Hustad, pluss en kompetent jury. Vi skal sammen med Ketil Raknes og et knippe sterke politikere finne ut hvem som stjeler den populistiske nasjonalismens retorikk i Norge, og om vi kan unngå de ekstreme variantene? Til slutt spør vi sammen med Tarjei Skirbekk og noen operative norske spinndoktorer: «Kan man vinne valg uten rett spinndoktor? Kan man vinne folket uten rett taleskriver?» Svaret er vel ganske selvklart, men likevel. I retorikken opererer man for øvrig med et begrep om «kairos» – betydningen av rett talesituasjon. Det er de aller beste på politisk retorikk i landet som stiller til denne temauka på KÅKÅ, så liten tvil om hva som er rett sted og tid for byens medborgere i slutten av april. Tom Hetland, tidligere sjefredaktør Aftenbladet og nå frilans, og Kjell Lars Berge, professor i retorikk og språkvitenskap, er medredaktører.

 

Pin It on Pinterest