Saga bok presenterer: «Sagafjordens hemmelighet»

By kverulantkatedralen 10. november 2017

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image src=”http://www.kverulantkatedralen.no/wp-content/uploads/2017/11/Skjold_RGB-e1510320410822.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” _builder_version=”3.0.83″ use_overlay=”off” show_bottom_space=”on” animation_direction=”left” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_code saved_tabs=”all”] <div class=arrangement-box> <p><b>Tid:</b> 15. november 2017 20:00</p> <p><b>Sted:</b> kåkå, Sting Nere</p> <p>Gratis inngang</p> </div> [/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Rekke” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_layout=”light” _builder_version=”3.0.83″]

Saga Bok presenterer:

SAGAFJORDENS HEMMELIGHET

Sagakveld på KåKå – Kverulantkatedralen


15.11.2017 kl. 1900
Gratis inngang

 

Vi blir ikke ferdig med Hafrsfjord – fra rikssamling til sagafortellinger og moderne turistindustri. Det er noe tidløst og magisk over fjorden som vekker nysgjerrighet og undring. Hvem var det som kjempet her, og hvorfor? Var Hafrsfjord-området et religiøst og maktpolitisk sentrum, og fikk slaget internasjonale ringvirkninger som vi kan se spor etter i dag? Hva gjøres i 2017 for å finne svar på gåten om slaget i Hafrsfjord?

    

I den eneste boken som er tilgjengelig om Slaget i Hafrsfjord prøver historiker Torgrim Titlestad å belyse disse spørsmålene hvor slaget står sentralt som et viktig vendepunkt i norgeshistorien. Verket presenterer også for første gang i bokform rester etter et lokalt sagn som gir oss et spennende glimt inn i en glemt tid, og allusjoner til en verden som forlengst er gått tapt.

Sigbjørn Daasvatn fra foreningen Funn i Hafrsfjord/Subsea7 gir en presentasjon av den pågående jakten på spor etter slaget i sagafjorden, ved hjelp av høyteknologiske løsninger bl.a. fra oljebransjen.

Torgrim Titlestad, professor, dr.philos. er en av våre fremste eksperter på de norrøne sagaene og vikingtid. I 2016 mottok han sagaprisen og ble utnevnt til ridder av den islandske Falkeordenen, for sitt arbeid med sagaene, bl.a. sagaskatten Flatøybok.

WWW.SAGABOK.NO   WWW.FACEBOOK.COM/SAGABOK

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

comments

comments for this post are closed

Kommende arrangementer

KÅKÅ ER STØTTET AV

KÅKÅ HUSVENN

Pin It on Pinterest