Tid: 8. november 2016 19:00

Sted: kåkå, Sting Nere

Pris: kr.100 og kr.50 for studenter og uføretrygdede

For første gang samarbeider kåkå med Schizofrenidagene. På kåkå blir årets tema, «The Body of Experience», utvidet med debatter, samtaler og bokslipp. Mandag til torsdag, 7-10. november kl. 19.00.

Tirsdag 8. november er tem: Matens uro. Gir manglende måltidsro alvorlige spiseforstyrrelser? 

Det er for tiden en stor, både begeistret og bekymret, interesse for kosthold og helse. Budskapene er mange, til dels motstridende, og etterlater en stor forvirring hos mange. For mange oppleves denne matens uro som en ny forbudstid. Tro, overbevisning, følelser og vitenskap blandes uryddig sammen, og mat blir farlig. Mange forsøker å rydde i livene sine ved å rydde på tallerkenen. En slik uro kan bidra til alvorlige spiseforstyrrelser

billettDu kan kjøpe billetter HER eller i døren. Dørene åpner ca 30 min. før.

Møteleder: Jan Olav Johannesen, Forskningssjef, Psykiatrisk divisjon, Stavanger Universitetssjukehus

Deltakere: Finn Skårderud, psykiater, forfatter og spesialist på spiseforstyrrelser. Skårderud innleder, og er deretter i dialog med publikum.

Vert: Målfrid J. Frahm Jensen

Finn Skårderud (f. 1956) er psykiater, forfatter og professor. Skårderud er stifter av Institutt for spiseforstyrrelser, et senter for behandling, forskning og kulturformidling, se www.villasult.no. Han driver egen psykoterapeutisk praksis i Oslo, samt at han arbeider som psykiater for Norges Olympiske Komité. Han er en internasjonalt anerkjent ekspert på spiseforstyrrelser. Han er også medstifter for Institutt for mentalisering. Han er tilknyttet Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo som professor II. Han er også engasjert i tverrfaglige tilnærminger til psykisk helse, med vekt på å lese psykopatologiske fenomener ut fra både humanistiske, kulturelle, estetiske og medisinske tilnærminger. Skårderud har lenge vært opptatt av å formidle fag gjennom populære sjangere, og har således en omfattende virksomhet som faglitterær forfatter, skribent og formidler. Han har også skrevet skjønnlitteratur. Han har egen en spalte i tidsskriftet Psykisk helse og skriver regelmessig for Aftenpostens kulturredaksjon.

 

 

Pin It on Pinterest