Sex, Død og Gud! Tabu på psyk.? Schizofrenidagene 2017 på KÅKÅ

By kverulantkatedralen 6. juni 2017

[et_pb_section admin_label=”section” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_image admin_label=”Bilde” src=”http://kverulantkatedralen.no/wp-content/uploads/2017/06/Schizo-17-6.11.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” use_overlay=”off”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_code admin_label=”Kode” saved_tabs=”all”] <div class=arrangement-box> <p><b>Tid:</b> 6. november 2017 19:00</p> <p><b>Sted:</b> kåkå, Sting Nere</p> <p><b>Pris:</b> 100, 50 til studenter og uføre</p> </div> [/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Seksjon” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Rekke”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Schizofrenidagene er den største årlige tverrfaglige psykisk helse konferanse i Norden, med over 4000 tilhørere gjennom uken. Den er blitt en viktig begivenhet som bærer bud om åpenhet, engasjement og ny viten om psykisk helse. Schizofrenidagene i 2017 har tema: Roots and shoots – Past events and present minds. På KÅKÅ starter vi mandag 6. november med tema:

Sex, Død og Gud! Tabu på psyk.?

DELTAKERE
Johannes Høyvik, institusjonsprest/terapeut, Kjetil Moen, PhD. sykehusprest, Linda Øye, pasienterfaring, Åshild Skogerbø, PhD, psykolog og spesialist i klinisk sexologi.

Vert: Målfrid J. Frahm Jensen / Iselin Kleppestø Thorsen
Debattleder: Bjørn Sæbø

OM DELTAKERNE
Kjetil Moen
 er sjukehusprest ved Stavanger Universitetssjukehus og universitetslærer ved Universitetet i Stavanger. I sitt doktorgradsarbeid har han intervjua norske og amerikanske helsearbeidarar om deira historier og opplevingar kring arbeidet i grenseland mellom liv og død. Les også:
Forskning.no – http://forskning.no/2016/10/d%C3%B8d-alvorlig-syke-helse/produsert-og-finansiert-av-uis
Sykepleien.no – https://sykepleien.no/2016/10/de-som-ser-doden-i-oynene
Pia og Psyken – http://piaogpsyken.com/episode-43-kjetil-moen/

Johannes Høyvik er utdannet teolog og prest i den norske kirke med tilleggsutdanning i sjelesorg, krisepsykologi, kognitiv atferdsterapi og mentaliseringsbasert gruppeterapi. I flere år jobbet han som sykehusprest ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Han er ansatt ved poliklinikken på Jæren DPS og arbeidet ved gruppepoliklinikken med såkalt mentaliseringsbasert gruppeterapi som spesialfelt.  I tillegg har han en liten privatpraksis hvor han gir individualterapi i kognitiv terapi og driver kurs i mindfulness.

Linda Øye har tilbrakt tilsammen ni år på sykehus, meste delen av disse årene på tvang. I dag driver hus i sitt eget sosiale entreprenørskap Fra offer til kriger, www.offertilkriger.no . Hun pleier si at jobben hennes er å normalisere galskap, da hun har lagt grunnverdien i alt hun jobber med i holdningsskapende arbeid både blant fagpersoner, deltakere på kurs og “mannen i gata”. Hun bruker kompetansen hun har opparbeidet seg gjennom sine erfaringer som pasient inn i sitt arbeid. Både kurs, foredrag, veiledning og humoristiske show om psykisk helse er hennes arbeidsmetoder, i tillegg til hennes 50% stilling som erfaringskonsulent i Sola kommune. I tillegg blogger hun både i egen blogg http://entittovergjerdet.blogg.no/ som i tillegg til å løfte frem erfaringer fra sengeposter, tar opp samfunnspolitiske tema, og er blogger hos sykepleien.no

Åshild Skogerbø (psykolog, spes. i klinisk sexologi, PhD) har studert ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Amsterdam. Hun har en PhD fra Københavns Universitet med fokus på prenatalt alkoholkonsum og nevropsykologisk effekt på barna. Hun har i de siste 16 år arbeidet med terapi, forskning, utdannelse, ledelse og supervisjon innenfor fagområdene psykologi, medisin og klinisk sexologi. Jobber nå som undervisningsansvarlig psykolog ved Forsknings- og Undervisingsenheten i Psykiatrisk divisjon, SUS, samt klinisk forankring som spesialpsykolog ved Gausel poliklinikk og Seksjon sikkerhet, SUS. Hun har eksterne engasjement i Danmark henholdsvis i Dansk psykologforening og ved Sexologisk klinik, Region Hovedstadens Psykiatriske Hospital, København. Hun er faglig leder for Schizofrenidagene 2017.

Kjøp billetter HER eller i døren fra ca kl. 18.30.

 

OM SCHIZOFRENIDAGENE 2017

 

 

Det er like mye som en fagkonferanse, en “psykiatrikulturfestival”, hvor vi sammen med brukerorganisasjoner, Vitenfabrikken på Sandnes, KåKå, næringslivsorganisasjoner, m. fl. fokuserer på psykisk helse en hel uke til ende.

Se www.schizofrenidagene.no for detaljer.

Vi formes alle i komplekse samspill mellom samfunn, biologi, og våre unike livserfaring, og for noen av oss får vår erfaring form av en psykisk lidelse. Schizofrenidagene 2017 og vil trekke en rød tråd fra hendelser og erfaringer tidlig i livet til senere psykiske lidelser, med fokus på utviklingslinjer over tid, utfordringer og muligheten for vekst.

KÅKÅ vil debattere aktuelle problemstillinger som; finnes ADHD egentlig?, stressede barn på grunn av tidlig barnehagestart?, Stemmene i hodet, psykose, er det plass til sex, død og Gud på psyk.?

Konferansearrangører i 2017 er Stavanger Universitetssjukehus Psykiatrisk klinikk og Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning i nært samarbeid med RKBU Vest, NAPHA, Norsk Psykiatrisk Forening, Rogaland A-senter, Jæren DPS, BarnsBeste, Stavanger kommune, Universitetet i Stavanger, TIPS Stavanger og Klubbgata Legesenter.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

comments

comments for this post are closed

KÅKÅ ER STØTTET AV

KÅKÅ HUSVENN

KÅKÅnomics er støttet av

Sponsorer

Pin It on Pinterest