Tid: 24. november 2016 19:00

Sted: kåkå, Sting Nere

Pris: 100/50

I samarbeid med tenketanken Civita inviterer kåkå til temauke om «SKANDINAVIA» onsdag til og med lørdag 23-26. november.

Torsdag 24. november er tema: «Hvordan lykkes med å integrere flyktninger i arbeidslivet? Hvorfor ikke godta lavere lønn?»

billettKjøp Billetter HER eller i døren. Dørene åpner ca 30 min før.

Arbeidsdeltagelse er en viktig forutsetning for god integrasjon. Men hvordan kan vi legge til rette for at flere flyktninger raskt kan komme i arbeid? Et forslag er å betale flyktninger mindre i lønn for å gjøre dem mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Er det en god løsning, eller vil det legge til rette for sosial dumping? Finnes det andre gode løsninger for å inkludere flere flyktninger i arbeidslivet?

Innleder: Haakon Riekeles (forfatter av Civita-notat om «Flyktninger og arbeid»).

Deltagere: Andreas C. Halse (Svenssonstiftelsen), Alice Teodorescu (Gøteborgposten), m.fl.

Ordstyrer: Lars Gauden Kolbeinstveit

cropped-cropped-civita_favicon-225x225   Lars Gauden-Kolbeinstveit og Eirik Løkke  er medredaktører på vegne av Civita.

 

Vi avslutter temadagene i samarbeid med Civita, om «Skandinavia», med Stavanger Sakprosafestival lørdag 26. november, som får «Skandinavia» som tema, med ytterligere vekt på ytringsfrihet, debattkultur, tabuer, kulturkamp og kjærlighetskrig. NFF er her hovedavsender, sammen med Sølvberget og kåkå.

flemming_rose_476849a
Danske Flemming Rose kommer, med årets fantastiske bok: «Hymne til friheten». Norske Kjetil Jacobsen kommer, aktuell i høst med boka «Etter Charlie Hedbo. Ytringsfrihetens krise i historisk lys». Finske Sanna Sarromaa kommer, aktuell med «Norske tabuer – Om likhetens tyranni, språk som religion og hellige mødre». Svenske Elisabeth Åsbrink kommer, aktuell med «1947».

Mer informasjon om programmet følger.

Temauka avsluttes med konsert på kåkå med Valkyrien, lørdag kl 22.00.
tuva-bilde-kopi

Pin It on Pinterest