Stjeler de voksne fra dagens unge? Hva slags regninger vil de unge få i framtida?

Stjeler de voksne fra de unge, når de en gang i framtida får regningen av klimapolitikken og den økonomiske politikken av i dag, med færre jobber og lavere pensjon og større politiske problemer to come? Det fins så mange konkrete saker å engasjere seg i for de unge i dag. De forverra pensjonsutsiktene er nevnt, et antatt forlenget arbeidsliv, færre arbeidsplasser som følge av automatisering av arbeid, lavere lønn av globalisering og sosial dumping, regningene for klima- og miljøproblemene aner vi bare rekkevidden av, følgene av økt økonomisk ulikhet er synlige og faretruende, konflikter som følge av kommende flyktningekriser, kulturell superkompleksitet kan bli dyrt å håndtere. Det forventes materiell nedgang i Norge – de unge i dag starter i motsetning til foregående generasjoner på topp og vil sannsynligvis få redusert velstanden. Hva slags regninger som ligger igjen etter alt som Internett eksploderer inn i hodet på de unge i dag, det vet vi fint lite om. Tar voksne og de folkevalgte representantene ansvaret for disse framtidige utfordringene? Skjer det noe i politikken på vegne av de unge og framtida? I det private eller offentlige? I sivilsamfunnet? Blant de unge selv?

DELTAGERE
Aksel Braanen Sterri,
norsk journalist og forfatter med ungdomsengasjement
Hilde Sandvik, sjefredaktør av nordiske Broenxyz og engasjert på vegne av ungdom
Atle Simonsen, økonom, politisk rådgiver barne- og likestillingsministeren og tidligere leder FrpU
Anna Serafima S. Kvam (21 år), førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Rogaland og nasjonal talsperson for Grønn Ungdom

Ordstyrer er Harald Birkevold, journalist og kommentator, Aftenbladet.

 billettKjøp billetter HER eller i døren fra ca kl. 18.30.

TEMA PÅ KÅKÅ, 28. mars – 1. april: JEG-generasjonen og framtida! Stjeler de voksne fra dagens unge? På tide med nytt ungdomsopprør?
Hva skal vi kalle den unge generasjonen? Det fins merkelapper der ute, slik som GENERASJON PRESTASJON, GENERASJON PERFEKSJON, GENERASJON DEPRESJON, GENERASJON LYDIG, GENERASJON POLITISK KORREKT, GENERASJON SNOWFLAKE, MILLENIALS, ME GENERATION eller verre: ME ME ME GENERATION. De unge generasjonene er uansett de første som vokser opp som digitale urinnvånere, uten erfaring med et førdigitalt samfunn foruten Internett og sosiale medier. Heller enn å formane de unge om hvor selvopptatte de er eller nødvendigvis må bli i vårt samfunn, vil vi se nærmere på de store ulempene som kan møte dem i nærmeste framtid. Allerede sliter de unge med psykiske problemer i et galopperende prestasjonssamfunn. Store endringer står for døren som følge av endringer i familie, skole, natur, fritid og offentlighet foruten i arbeidsliv og økonomi. Likevel starter vi temauka med en henstilling til ungdommen fra en som kan veldig mye om å være inni seg selv, nemlig Iris Johansson, den svenske kommunikasjonseksperten som også er en moden autist! Vi inviterer representanter fra lokale ungdomsparti og ungdomsorganisasjoner til første benk på KÅKÅ denne uka.

Pin It on Pinterest