Tid: 12. november 2016 16:30

Sted: kåkå, Sting Nere

Pris: 100/50

Donny McCaslin i samtale med Jan Inge Reilstad.

«Blackstar» var en storhendelse for Bowie-fans verden over da den kom ut på David Bowie’s fødselsdag fredag 8. januar 2016. Noe helt nytt og skremmende bra, igjen! Den beste plata siden «Scary Monsters» ble sagt med en gang, følelse av at 1970-tallets magiske storhet var på plass. To dager etterpå – søndag kveld – er David Bowie død, og mange får kaffen i vrangstrupen mandag morgen, mens «Girl loves me» spiller gjennom hodet, hvor Bowie i refrenget gjentar «Where the fuck did monday go».

billettKjøp billetter HER eller i døren. Dørene åpner ca 30 min før.

Albumet er gåtefullt, kryptisk, skremmende, hardt og rørende, fullt av humor og knapt så trist som det umiddelbart ble tatt for å være. 10 måneder etterpå kan vi kanskje spørre om ikke dette albumet blir stående som ett av de 5-10 viktigste i rockehistorien, kanskje i hele musikkhistorien. Rockens første virkelige rekviem, på linje med Mozarts? Rockens første plate som vil lære oss å dø, og klarer det ved å ta kunsten ut i livet – og døden? «Blackstar» er kanskje det albumet som gjør rocken til klassisk musikk mer enn ungdomsmusikk, samtidig som den gjør rocken til musikkens romanform, som kan ta opp i seg alle andre uttrykk?

Det var uansett Donny McCaslin og hans band som fikk æren av å spille inn dette albumet sammen med Bowie og hans faste produsent Tony Visconti, våren 2015 i New York. Vi inviterer publikum med på et dypdykk i innspillingen og mystikken rundt Bowie’s «Blackstar». Hva er «Blackstar»? Hva betyr tekstene? Hvordan var det å spille inn plata? Hvordan opplevde Donny McCaslin og bandet innspillingen? Hvordan oppfatter de i ettertid albumet og Bowie’s bortgang?

Donny McCaslin er for øvrig på verdensturné med sitt kommende album «Beyond Now», hvor han bl.a. gjør coverversjoner av to av David Bowies sanger; «A Small Plot of Land» (1. Outside, 1995) og «Warszawa» (Low, 1977). Senere samme kveld spiller han på Spor 5 med bandet sitt.

Mer om Donny McCaslin: http://donnymccaslin.com

 

Arrangementet er et samarbeid med Stavanger Jazzforum

Vi anbefaler alle å få med konserten som starter kl 20.00. LES MER

 

Pin It on Pinterest