Tid: 3. november 2017 21:00

Sted: KÅKÅnomics, Spor 5

Pris: 295

Music for a While er et norsk musikkensemble. Ensemblet har hentet navnet sitt fra en av musikkhistoriens mest kjente sanger, «Music for a While», av barokkomponisten Henry Purcell. I teksten heter det at «musikk kan, for et øyeblikk, fordrive alle dine bekymringer». Deres første plate heter Weill Variations, og ble gitt ut i oktober 2007. Der gjorde de originale og friske versjoner av Kurt Weills udødelige musikk.

I 2014 feiret Music For A While sitt 10-årsjubileum, og slapp i den anledning sin tredje plate «Canticles of winter», en neddempet vinterplate der bandet videreutviklet barokksporet fra den bejublede platen «Graces that refrain» (2012), sammen med vintersanger med juledryss.

Tid: 3. november kl. 21.00
Sted: Spor 5
Pris: 295 kr.

Kjøp billetter HER.

Music For A While består av:
Tora Augestad vokalist
Stian Carstensen (Farmers Market), accordion, banjo & pedal steel
Mathias Eick (Jaga Jazzist, Manu Katché), trompet
Martin Taxt (Trondheim Jazzorkester, Koboku Senju), tuba
Pål Hausken (In the country, Susanna), trommer & perkusjon

Konserten settes opp i forbindelse med økonomifestivalen KÅKÅnomics 1.-4. november 2017. Music for a while baseres på en sang av Purcell, men det er og en assosiasjon til Kurt Weill, hvis mest kjente verk «Tolvskillingsoperaen» er et stort kapitalkritisk verk. Tolvskillingsoperasen er en musikal med tekst av Bertolt Brecht og musikk av Kurt Weill. Stykket formidler en sosialistisk, revolusjonær kritikk av det kapitalistiske samfunnet.

Tora Augestad har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Musikkhögskolan i Stockholm, og med en mastergrad i kabaretsang og sin eksepsjonelle formidlingsevne er hun helt riktig artist til å fronte et slikt prosjekt. At hun omgir seg med noen av landets fineste jazzmusikere bidrar selvfølgelig til å gjøre denne konserten til en helt spesiell opplevelse. Tora Augestad sier sjøl dette om hva vi kan vente oss: «Vi lover en saftig blanding av røffe kabaretviser og vakre låter med en spilleglede av de sjeldne!»

musicforawhile.no
facebook.com/musicforawhileband

Vi kan love en vakker og underholdendende konsert med klassiske highlights, allsang, latter og barokke perler slik du aldri har hørt dem før! HER får du en liten smakebit. og EN til.

OMTALER
«Graces that refrain, den nye plata fra vokalisten Tora Augestad og gruppa Music for a while, river ned genregrenser og utfordrer til å gjenoppdage vår europeiske musikkarv».
Erling Wicklund, Nrk

«Musikk uten grenser – en opplevelse av de sjeldne».
«Tora Augestad står nok en gang i spissen for en musikalsk ekskursjon du aldri har vært med på. Hun er utstyrt med en stemmeprakt som er både sterk, personlig og forførende – du verden så vakkert. Når hun så er omgitt av dette kremlaget av jazzmusikere som kan «alt» og som gir musikken den innpakninga den spør om uansett hvilken retning det går mot, så kan dette ikke bli annet enn en opplevelse av de sjeldne». Tor Hammerø, Nettavisen

 

LES MER om festivalen KÅKÅnomics.

HOVEDSPONSORER

                

 

ANDRE BIDRAGSYTERE

     

 

ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

 

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

Pin It on Pinterest