Tid: 2. november 2017 19:00

Sted: KÅKÅnomics, Spor 5

Pris: 100/50 for studenter og uføre

Innledningsvis fokuserer Torgeir Høien, Skagenfondenes sjefsøkonom og makroøkonomiske analytiker, på utfordringen knyttet til voksende offentlige utgifter og fallende offentlige olje-inntekter. Videre spør vi: hva vil dette eventuelt bety for offentlig og privat ansatte, og hvordan skal framtidas velferdssamfunn kunne bestå? Må ungdommen i framtida jobbe gratis for staten?

Kjøp billetter HER!    

Arrangementet ledes av de politiske satirikerne i «All makt» (Eirik Bergersen og Svein Vathne). De åpner med en samtale om hva Norge skal leve av etter oljå, og gjør en oppsummering av debatten til slutt.

  • Offentlige utgifter vokser i et kraftig tempo. Skyldes det at medianvelgeren ikke er skattebetaler, men skatteforbruker?
  • Hva med ansatte i privat sektor, står de i fare for å bli en pariakaste?
  • I hvor stor grad kan staten lene seg på oljefondet?
  • Når må skattesatsene settes opp?
  • Hvor mye kan satsene øke før skatteinntektene går ned?
  • Kan det i framtida være et alternativ å kreve at ungdom må jobbe gratis ett år eller to – for staten?

Deltakere:

June Kristin Lima Bru, banksjef privatmarked i Jæren Sparebank, konsulent, foredragsholder og fembarnsmor fra Bryne. Driver firmaet Norsk Ledelse. Har skrevet boka «Den norske ledelsesmodellen», som blant annet peker på at modellen for norsk ledelse henger tett sammen med ideologien for velferdsstaten: fellesskapsløsninger med stor grad av likhet for alle.

Torgeir Høien er sjeføkonom og makroøkonom i Skagenfondene. Han har tidligere vært seniorøkonom i Handelsbanken og medlem i hovedstyret i Norges Bank. Har også jobbet som lektor i den videregående skolen. Utdannet i samfunnsøkonomi, bl.a. ved New York University.

Erling Holmøy, forskningsleder i Statistisk Sentralbyrå (SSB). Cand. oecon fra Universitetet i Oslo.

Torfinn Harding, professor ved Norges Handelshøyskole (NHH). Også tilknyttet blant annet UiS og University of Oxford.

 

HOVEDSPONSORER

 

                


ANDRE BIDRAGSYTERE

     


ARENAER FOR KÅKÅnomics

KÅKÅnomics foregår på: Kåkå, Café Sting, Bøker & Børst, Vinbaren (Gaffel & Karaffel), Spor 5, Stavangeren, Oljemuseet, Sølvberget og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger.

KÅKÅ Kverulantkatedralen er støttet av:

Stifterne av KÅKÅ Kverulantkatedralen er Kristoffer og Signe Anne Stensrud. Største bidragsyter til KÅKÅ er Månebakken AS. I tillegg bidrar stiftelsen Fritt OrdStavanger kommuneNorsk Kulturråd og Rogaland Fylkeskommune med midler. I tillegg har Kulturdepartementet gitt tilskudd fra Gaveforsterkningsfondet.

Pin It on Pinterest