Møt vår nye studentpraktikant – Lizelle Haugland!

Ta godt imot vår studentpraktikant Lizelle Haugland! Lizelle (23 år) kommer fra Drammen, og studerer for tiden ved Universitetet i Stavanger. Du har kanskje allerede møtt henne på et arrangement på KÅKÅ i vinter? Alltid smilende og imøtekommende og, viser det seg – en engasjert idealist og god kverulant! Programsjef Birk tok en prat med Lizelle, som gjennom et nytt praksisemne på UiS denne våren nå altså forsterker KÅKÅ-staben og stiftelsens arbeid ytterligere.


Velkommen om bord, Lizelle! Studentpraktikant i KÅKÅ – hvordan gikk det til?

– Jo, takk for det! Veldig hyggelig å være med på laget. Studiet mitt har endelig fått på plass en praksismulighet, og jeg grep sjansen så fort den kom. KÅKÅ kverulanten var en plass jeg så for meg ville være en fantastisk mulighet til å lære mer, også om hvordan jeg kan bruke utdanningen min i arbeidslivet.

– Apropos utdanning: Hva studerer du, og hvordan passer kompetansen derfra inn i arbeidet i KÅKÅ?

– Jeg studerer Bachelor i Engelsk språk og litteratur, med historie som breddefag. Vanskelig å si nøyaktig, men dette er noe jeg finner ut steg for steg i praksisperioden. Hittil vil jeg si at kompetansen min innenfor historie og litteratur har passet bra i forbindelse med flere av arrangementene. I tillegg gir det at jeg er student et annet blikk på arbeidet som blir gjort i KÅKÅ.

– Ja, KÅKÅ har jo et uttalt mål om å være et debatt- og litteraturhus som også engasjerer og tiltrekker seg studentene i regionen. Har du noen tanker om hvordan vi skal lykkes med dette?

– KÅKÅ må fortsette å arrangere gode debatter, være synlige og selvfølgelig ha studentpriser i baren. Samarbeid med studentforeninger og arrangementer andre steder i regionen vil definitivt engasjere, der tror jeg vi er på god vei med for eksempel UGÅ og vårens studentdebatt, som inngår i KÅKÅdebatt-konseptet. Og Tour de KÅKÅ, som bringer KÅKÅ ut av byen og rundt i hele fylket.

Samarbeid med engasjerte studentorganisasjoner er helt klart viktig. Vi prøver å holde gående en offentlig samtale her på bruket, og der må jo de unge stemmene være med. Men hvilke tema eller problemstillinger i samtiden er du mest opptatt av selv? Har du noen fanesaker som du mener at KÅKÅ absolutt må gripe fatt i?

– Mye som kan gripes fatt i for tiden, men noe av det jeg er mest opptatt av for øyeblikket er miljø og matsvinn. Det er ekstremt mye mat som kastes som fortsatt er mulig å spise! Og med tanke på hvor mange i verden som sulter mener jeg at det må iverksettes enda flere tiltak for å ordne opp i dette. Det er et felles ansvar som samtidig påvirker så store deler av samfunnet, selv om det er forståelig at det er vanskelig å gjøre noe med som enkeltindivider. Så KÅKÅ kan definitivt gripe fatt i dette, og skape debatt rundt slike tema!

– Absolutt! Bærekraft og diskusjonen om enkeltindividers bidrag i klimasaken er viktig, men også ofte ubehagelig, noe som bare gjør det enda viktigere å snakke om. Vårt oppdrag er jo nettopp å bidra med kritikk og opplysning i en tid der mange kanskje opplever at verden vakler litt. Så, siden vi også har gitt deg i oppdrag å vurdere og evaluere KÅKÅs arbeid, må jeg nesten runde av med et selvkritisk spørsmål på KÅKÅs vegne: Hvordan skal man kunne vurdere om KÅKÅ har lykkes i arbeidet med å styrke uenighetsfellesskapet?

– Statistikk på oppmøte er jo et bra utgangspunkt. Dersom oppmøtestatistikken faller, vil dette kanskje kunne være en indikator på at kvaliteten i uenighetsfellesskapet ikke holder mål? Det er også viktig å se på engasjementet fra deltakerne under debattene. Hvis det er lavt engasjement, kan man jo spekulere i om innholdet og debattene i sin helhet ikke klarer å formidle til kritisk tenkning og opplysning. Man kan også se til avisene, for eksempel Stavanger Aftenblad, hvor debattene ofte blir omtalt, og slik sett finnes det jo engasjement rundt KÅKÅ sitt oppdrag, som er å få befolkningen til å snakke om de temaene som kan oppleves som vanskelige i samtiden. Dette skaper en ringvirkning, som kan bidra til å skape mer debatt utenom selve arrangementene.

Ut fra mine opplevelser av debattene, antall deltakere og publiseringer fra diverse plattformer, vil jeg si at KÅKÅ bidrar til at ulike meninger frontes og at kritisk tenkning finner sted. Dette er noe samfunnet trenger, ikke minst er det viktig i en tid som noen, slik du sier, opplever at vakler litt.

PS! Dersom du er en engasjert student med gode idéer og innspill til hva KÅKÅ bør gripe fatt i, eller har forslag til konkrete samarbeidsarrangement med en studentorganisasjon, ikke nøl med å sende en e-post til lizelle@kverulantkatedralen.no!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KÅKÅ ER STØTTET AV

KÅKÅ HUSVENN

KÅKÅnomics er støttet av

Sponsorer

Pin It on Pinterest