Kjøp billett LØRDAG 8. MAI, KL. 00:00 Påfyll KR

AVLYST! Kan forskere snart begynne å ta formidling og norsk sakprosa på alvor?

DEBATT: Kan forskere snart begynne å ta formidling og norsk sakprosa på alvor?

TID: 12.30 – 13:20
STED: Påfyll
PRIS: 100 / 50 kr

Innledning av Anders Johansen og kommentar ved Klaus Mohn, rektor ved UiS.

I panelet møter du Bjørn Vassnes, Torgrim Eggen og Anne Sverdrup-Thygeson.

Moderator er Kristin Aalen.

Hvordan få flere forskere til å skrive sakprosa for å øke samfunnets intellektuelle beredskap – heller enn å samle poeng i engelske tidsskrift og irritere seg over flinke journalister? I år har det rast flere debatter om fagformidling og norsk sakprosa. Sosiolog Gunnar Aakvaag kom i sommer med påstand om at det ligner på intellektuelt selvmord for forskere og universitetsansatte å skrive sakprosa på norsk. Det er i så fall en skandale og en spiker i kista for et opplyst norsk samfunn. Anders Johansen brukte på sin side 5 år på å skrive den prisede Komme til orde, han lover sterk innledning til debatt. Opptak til Nrk P2.

PS! Alle arrangementene tar ca 50 min. Det er Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening som er arrangør, i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen og Sølvberget bibliotek og kulturhus. Medlemmer i NFFO slipper inn til halv pris, men må bestille plass. Redaksjon består av festivalsjef Jan Inge Reilstad og programansvarlig på Sølvberget, Linn Tønnesen.

STAVANGER SAKPROSAFESTIVAL
Lørdag 8. mai kl 11.00 – 20.00.
ARRANGØR: NFFO, KÅKÅ kverulantkatedralen og SØLVBERGET bibliotek- og kulturhus.

Alle billetter må være registrert med navn på person som skal delta på arrangementet. Dette for å kunne sikre rask smittesporing om dette skulle bli nødvendig.