Kjøp billett ONSDAG 27. NOV, KL. 18:00 Kåkå kverulantkatedralen, Sting Nere
Vanlig: KR 100 INK. AVGIFT
Student: KR 50 INK. AVGIFT

Barnevernsdommen i Strasbourg – hva nå, Norge?

«Barnevernsdommen i Strasbourg – hva nå, Norge?»

NÅR: Onsdag 27. november kl. 18:00
STED: KÅKÅ kverulantkatedralen (Sting nere)
PRIS: 100/50

Norge er dømt i menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, nå nylig for andre gang på kort tid. Barnevernet er under hardt press, tilsynelatende fra flere hold. I media, hvor foreldre som mener at de har blitt fratatt sine barn på urettmessig vis, står fram med sine historier, som igjen har resultert i illsinte Facebook-grupper og en tidvis rabiat debatt. Kampanjen #heierna har på sin side satt fokus på bemanningsproblemer og manglede ressurser i barnevernet. Flere steder i Øst-Europa demonstreres det til og med på gatene mot norsk barnevern. Og nå altså selveste Strasbourg, som med jussen i hånd har dømt Norge for brudd på menneskerettighetene.

Vi spør: Er det krise i barnevernet? Må systemet gjennomgås fullstendig? Hvor trykker skoen, og hvordan skal tilliten gjenopprettes?

DELTAKERE:
Mads Andenæs, jurist og professor ved Universitetet i Oslo. Hans hovedområder er internasjonal rett, komparativ rett og menneskerettigheter.
Geir Sverre Braut,
lege, professor ved Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Stavanger og tidligere medlem i barnevoldsutvalget.
Marit Klemp Stephansen, fagkonsulent i interkulturelt barnevern, sosionom, jobber i barnevernet, representant for #heierna

Debattleder: Trond Birkedal, skribent og politisk kommentator