Kjøp billett TORSDAG 1. NOV, KL. 18:00 Kåkå kverulantkatedralen, Sting Nere
ORDINÆR: KR 150 INK. AVGIFT
ORDINÆR 2 DAGER: KR 250 INK. AVGIFT
STUDENT/UFØRE: KR 75 INK. AVGIFT
STUDENT/UFØRE 2 DAGER: KR 125 INK. AVGIFT

David Bowie – 3 timer rockehistorie!

David Bowie og Iggy Pop! Over 2 dager byr KÅKÅ på 6 timer gylden rockehistorie!

1-2 november kommer den danske forfatteren og musikkeksperten Jan Poulsen til KÅKÅ for å hylle og fortelle om David Bowie og Iggy Pop. Få med deg begge disse 3-timer lange festforedragene til en rabattert pris! Vi garanterer optimal tilgang til vesentlig rockehistorie.

Ordinær pris kr 150 per dag, og 250 for begge. Student: 75/125 for begge.

Torsdag 1. november:


DAVID BOWIE

David Bowies verk kan neppe overgås. Han er blant de mest kulturomveltende personer som noen gang har eksistert. Han var for rockemusikken det Maradona var for fotballen. Han var ”popens Picasso” som Nile Rodgers sa det. Det var umulig å vite hva neste musikalske trekk ville være, hvor han tok veien, eller som han selv sa: ”I don’t know where I am going, but I know it won’t be boring”.

David Bowie er en av de største personlighetene i det tjueførste århundre. Som hjørnesten i rockehistorien, var Bowie helt fram til sitt siste album, ”Blackstar” fra 2016, en konstant søkende og ufordrende artist. Ofte kopiert, sjeldent overgått. Han ga ut musikk i seks årtier, men beveget seg som oftest i sin egen tid, utenfor samtiden. Selv om musikken var hans hjemmebane, har han påvirket mange andre kunstneriske retninger. Han var et forbilde, et stilikon og en moderne far, og han appellerer til både unge og eldre over alt. Og nå, mer enn to år etter hans død, er interessen for David Bowie større enn noensinne før.

Jan Poulsen har møtt David Bowie flere ganger, og torsdag 1. november tar han oss med på en reise i tusenkunstnerens voldsomme liv og geniale verk. Bowies lange og fantastisk karriere gir tilgang til hele rockehistorien, Poulsen vil også fortelle om hvordan Bowie har påvirket nordisk musikk og kultur.

Forfatter Jan Poulsen har tidligere gitt ut den kritikerroste boken ”David Bowie. Starman 1947-2016”, foruten en rekke bøker om blant annet dansk punk, og senest om Iggy Pop, som Poulsen tar for seg i en egen sesjon på KÅKÅ, fredag 2. november.

Den første kvelden forteller Poulsen altså om tusenkunstneren Bowies liv og binder sløyfe på en lang og fantastisk karriere uten sidestykke, mens han den andre kvelden byr på The Godfather of Punk’s usedvanlige liv og virke, for ikke å glemme alt om hans skandinaviske røtter, inkludert de norske.

Sjekk ellers essayet om Bowie som vår kunstneriske leder skrev til toårs dagen for Bowies død:


http://www.reilstad.com/2018/01/08/david-bowie-genial-helt-inn-i-doden/