Kjøp billett LØRDAG 26. OKT, KL. 14:00 MS Sandnes
Ordinær: KR 180 INK. AVGIFT
Student/ufør: KR 90 INK. AVGIFT
Med festivalpass (maks 1 pr. festivalpass): KR 30 INK. AVGIFT

HVIS NORDEN ER BEST, HVORFOR GJØR IKKE ALLE SOM OSS?


Foto: Tore Sætre/Wikimedia

HVIS VÅRT NORDISKE OPPLEGG ER BEST, HVORFOR GJØR IKKE ALLE SOM OSS?

MS SANDNES
Lørdag 26. oktober kl. 14:00
Arrangør: KÅKÅnomics 2019 / KÅKÅ kverulantkatedralen

KÅKÅnomics – Nordens første, beste og morsomste økonomifestival har endelig fått den store formidleren Harald Eia over, som deltar i årets festival med to foredrag om et par av hans favorittema. Lørdagens EIA-ØKONOMI er preget av god oppvekst og undring over naboen.

Foredrag med Harald Eia, sosiolog, økonomiformidler, komiker, forfatter og skuespiller.

Tidligere kunne statsledere, uten å bli arrestert, hevde at akkurat deres land var blant verdens mest vellykkede samfunn. Den tiden er forbi. I dag kan vi måle hvilke land som er best, og det stedet i verden hvor folk er aller mest fornøyde med sine liv, er i Norden. Vi vinner konkurransen om å lage det beste samfunnet fordi vi er rike og har minst strekk i laget vårt: vi tar best vare på de bakerst i feltet. Men hvis diskusjonen om hvem som er best, er over, hvorfor gjør ikke alle som oss? I skihopp har alle gått over til V-stilen. I høydehopp er Fosbury Flop blitt enerådende. Så hvorfor biter ikke alle samfunn stoltheten i seg og satser på vår nordiske vinnermodell?

Ikke alle vet at Harald Eia i 2016 gjorde en TedTalk på engelsk om hvor i verden det er lettest å bli rik. Vel, de 1,5 millioner menneskene som har sett videoen, de vet. (Svaret er for øvrig Norge.)


Velkommen til Eia-økonomi på KÅKÅnomics 2019!