Kjøp billett TIRSDAG 7. APR, KL. 12:29 Bokhuset

Jone Schanche Olsen i samtale med Bjørn Arild Ersland

Bjørn Arild Ersland er ute med ny roman, “Bekken” og dermed tilbake i stolen hos Schanche Olsen. Det blir gøy!

Sted: Bokhuset, Kirkegata 40 (inngang gjennom gul dør)
Pris: 100
Arrangør: Bokhuset i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen

“Bekken er et barndomsminne, et avgjørende øyeblikk fra et byggefelt på Sørlandet, fortalt i en tidlig tenårings undrende og åpne språk. En liten og medrivende roman om nybyggerne langs den forurensede bekken som er barnas lekeplass, der hovedpersonen og to venner og naboer våger seg lenger og lenger ut i sjøen, og om hvilke konsekvenser det kan få når man velger å sitte helt stille å observere det som skjer.”

Bjørn Arild Ersland slo for alvor gjennom den skjønnlitterære, da han i 2016, etter 40 barne-, ungdom- og sakprosa-bøker, og fire Brage-nominasjoner, romandebuterte med den svært godt mottatte “Store hendelser i liten skala”. En roman som ble beskrevet “som om Stoner var skrevet av Dag Solstad” av Bjørn Gabrielsen i Dagens Næringsliv.

Forfattersamtalene til Jone Schanche Olsen bør oppleves! Schanche Olsen er psykiater ved Transkulturelt Senter ved Stavanger Universitetssjukehus. Han har hatt stor glede av å samtale med forfattere i faglige sammenhenger som Schizofrenidagene, Psykiatriveka, og ved ulike kulturscener. Han har tanker om at det er like viktig å lese skjønnlitteratur som faglitteratur om man skal være en god terapeut. Han er spesielt opptatt av det han finner i spenningsfeltet mellom forfatter og karakterer.

“Forfattere kan formidle innsikt i andre mennesker på en måte som man kan få forstand av.”

Velkommen!