Kjøp billett MANDAG 3. AUG, KL. 14:33 Bokhuset

Jone Schanche Olsen i samtale med Johan Harstad

Johan Harstad ble nylig tildelt Aschehougprisen for sitt samlede forfatterskap, og mottok Doblougprisen sammen med forfatterkollega, Olaug Nilsen. I september holdt han Kiellandforedraget under Kapittel19, og nå er han tilbake i Stavanger for å møte Jone Schanke Olsen på Bokhuset!

Sted: Bokhuset, Kirkegata 40 (inngang gjennom gul dør)
Pris: 100
Arrangør: Bokhuset i samarbeid med KÅKÅ kverulantkatedralen

Harstad er født i 1979, oppvokst på Forus, og nå bosatt i Oslo. Han debuterte allerede som 22-åring med kortprosasamlingen «Herfra blir du bare eldre». Hans første roman, «Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?» ble utgitt i 2005. Nylig ble denne debuten kortlistet i kåringen «Tidenes Rogalandsbok». Siden har han skrevet en lang rekke bøker og flere teaterstykker, og i 2009 var han engasjert som husdramatiker ved Nationaltheateret.

I fjor ga han ut romanen «Ferskenen», i tillegg til å bekle en liten rolle i Stavangerfilmen «Now it’s dark». «Ferskenen» består av femten mikrokrimromaner og nitti sider med sluttnoter, og er blitt betegnet som et lekent overskuddsprosjekt fra Harstads hånd, etter hans forrige roman «Max, Mischa og Tetoffensiven», som klokket inn på hele 1104 sider.

Forfattersamtalene til Jone Schanche Olsen bør oppleves! Schanche Olsen er psykiater ved Transkulturelt Senter ved Stavanger Universitetssjukehus. Han har hatt stor glede av å samtale med forfattere i faglige sammenhenger som Schizofrenidagene, Psykiatriveka, og ved ulike kulturscener. Han har tanker om at det er like viktig å lese skjønnlitteratur som faglitteratur om man skal være en god terapeut. Han er spesielt opptatt av det han finner i spenningsfeltet mellom forfatter og karakterer.

“Forfattere kan formidle innsikt i andre mennesker på en måte som man kan få forstand av.”

Velkommen!

Arrangementet er et samarbeid mellom Bokhuset og debatt- og litteraturhuset KÅKÅ kverulantkatedralen