ONSDAG 31. OKT, KL. 19:00 Kåkå kverulantkatedralen, Sting Nere
ORDINÆR: KR 100 INK. AVGIFT
STUDENT/UFØRE: KR 50 INK. AVGIFT
Kjøp billett

Machokvinnen og den svake mannen

Vi er vant til å se det motsatte iscenesatt: Machomannen og den svake kvinnen. Men Rogaland teater har i flere oppsetninger snudd opp ned på kjønnsrollene på scenen: Lady Macbeth har vært den mest hevngjerrige, Macbeth diltet etter. Gjerrigknarken Ebenezer Scrooge i Dickens “En julefortelling” blir til en grådig kvinne i «A Christmas for Carol», spilt av Nina Ellen Ødegård. Denne skuespilleren skifter dessuten fra mann til kvinne i samme person i det prisbelønnede stykket «Orlando».

8. november har teateret premiere på “04:48 Psykose», et stykke der en kvinne pendler mellom ulike identiteter – en fiktiv fortid som ung jente, en faktisk nåtid som en 28 årig kvinne og en fiktiv framtid som en 40 år gammel mann.

I samarbeid med Norsk kritikerlag drøfter KÅKÅ kverulantkatedralen hvordan teateret kan snu opp ned på tradisjonelle stereotypier og påvirke våre forestillinger om kjønn og identitet.

Tidspunkt: Onsdag 31. oktober kl. 19.00.

Med i debatten er:

Sigrid Strøm Reibo, instruktør for blant annet «Orlando» som vant Heddaprisen i 2017.

Brita Strand Rangnes, fra Institutt for kultur- og språkvitenskap ved UiS, som skrev om Orlando i teaterprogrammet til forestillingen.

Eline Arbo, instruktør for “04:48 Psykose” som har premiere uka etter debatten vår.

Carl Jørn Johansen, dramaturg for blant annet Rolf Almes «Macbeth»-tolkning i 2017.

Debattleder er teaterkritiker Kristin Aalen