Kjøp billett FREDAG 25. SEP, KL. 20:00 Bokhuset KR 200/100

Mona Høvring / Kristin Auestad Danielsen / Johan Egdetveit. POETISK PRAKSIS, et tonesatt møte.

Mona Høvring / Kristin Auestad Danielsen / Johan Egdetveit. POETISK PRAKSIS, et tonesatt møte.

Fredag kveld på Bokhuset

25. september kl. 20:00
200 / 100

Opplesningskonsert med to av Rogalands fremste forfattere og dyktigste opplesere, i samspill med trekkspillunikumet Johan Egdetveit.

Denne kvelden inviterer forfatterne Mona Høvring og Kristin Auestad Danielsen til samtale og improvisert opplesningskonsert. Begge har skrevet både romaner og dikt og vil både lese fra, og snakke om, de forskjellige poetiske årene i sine forfatterskap. Opplesningene akkompagneres av Johan Egdetveit som syr det hele sammen musikalsk.

Mona Høvring (f. 1962) har tidligere utgitt diktsamlingene IIK!! Ein dialog (1998),  Ensomme badedager og andre dikt (2000), Helt vanlige mirakler (2006), Å paradis (2008), Ekornet og den vaklevorne brua (2010) og Jente med dødningehode (2017). Romanen Venterommet i Atlanteren (2012) ble nominert til Ungdommens kritikerpris, mens Høvrings tredje roman, Camillas lange netter (2013) ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

For romanen Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født (2018) ble Mona Høvring tildelt Kritikerprisen for beste norske skjønnlitterære bok.

Kristin Auestad Danielsen (f. 1981) er født i Tórshavn men oppvokst i Gjesdal.

Hun debuterte som forfatter med diktsamlingen Alle i Norge, i tre, i hengekøyer i 2005. Hun ga ellers ut diktsamlingene Nynorsken (2017), Merk mine ord, åleinemor  før romandebuten Vår vesle (2018). I 2019 kom hennes foreløpig siste bok, diktsamlinga Sterke kjensler og andre dikt. Samme år ble Danielsen utnevn til Årets stavangerkunstner.

Johan Egdetveit (f. 1965) er vokst opp på en fjellgård utenfor Voss, men har i mange år virket som komponist, produsent og musiker i Stavanger. Han har samarbeidet med en rekke musikere, og spilt i et utall band, fra Stavanger Symfoniorkester til Wunderkammer. Johan Egdetveit er først og fremst kjent som en virtuos på trekkspill.

VIKTIG INFORMASJON I FORBINDELSE MED COVID-19:

  • Du kjøpe billett på forhånd, registrert med fullt navn og kontaktinformasjon til den som skal bruke billetten
  • Forkjølelsessymptomer = hold deg hjemme

Vel møtt til fredag kveld på Bokhuset!